Hirdetés
Magyarország

Bejelentette visszavonulását Horti Dóra:

:

Hirdetés

Befejezi profi pályafutását Horti Dóra. A Nemzeti Sport készített egy hosszabb interjút a kiváló centerrel, melyben megerősítette a döntést.

A csonka évadban a bajnokságban Horti Dóra 29.2 perc alatt 12.4 pontot, illetve 7.4 lepattanót és 1.9 gólpasszt átlagolt. Ezzel a Magyar Kupa bronzérmes, a leálláskor a tabella 5. helyén álló ZTE NKK legeredményesebb magyar játékosa volt.

Korosodom, s anyaként már nem megy az a fajta életmód, amit a profi játék megkövetel. Az életünk egy nagy rohanás, folyamatos szervezkedés, férjemmel, Szabó Zsolttal, aki ugye élvonalbeli kosárlabdázó, az van a fókuszban, ki megy edzésre, ki kinek és mikor adja át Esztert, a kislányunkat. Az előző két szezonban örökké csak azt néztük, mikor kell a nagymamát ugrasztani, hogyan oldjuk meg a mindjárt hároméves gyerek elhelyezését, amíg mi edzünk, meccset játszunk. Nem beszélve arról, hogy vasárnap két testileg és lelkileg kifacsart szülőt kapott… Ezt tovább nem tudtuk és nem is akartuk menedzselni.

– nyilatkozta a Nemzeti Sportnak a 33 éves, 190 cm magas center, aki hangsúlyozta: a döntésének semmi köze ahhoz, hogy bajban van a zalaegerszegi női kosárlabda.

A válogatottól Horti Dóra a 2019-es Európa-bajnokságot követően köszönt el. Akkor 18.7 perc 6.8 pont, 5 lepattanó, 1 gólpassz átlaggal segítette legjobb nyolc közé jutó nemzeti csapatunkat.

Hirdetés