Hirdetés
Archivum

Bejutott az elõdöntõbe a magyar válogatott az U17-es Világbajnokságon



:

:

Hirdetés

Világbajnoki elõdöntõs a magyar U17-es válogatott! A minszki torna negyeddöntõjében a magyar lányok a harmadik negyed hajrájától végig vezetve 74-62-re verték Japánt. A szombaton 19 óra 30 perctõl megrendezésre kerülõ elõdöntõben az Egyesült Államok lesz az ellenfél.

Fotó: FIBA.Basketball

Fotó: FIBA.Basketball

Három nagyon sima negyeddöntõ után érkezett el az általunk legjobban várt pénteki párharc, mely során a minszki U17-es Világbajnokságon a legjobb négy közé jutásért Japán ellen lépett pályára a magyar válogatott. Angyal Barbara duplája vezette fel a meccset és 11-4-re elléptünk az elsõ percekben. A folytatásban 10-0-s sorozattal fordított ugyan riválisunk, de az elsõ szakasz hajrája ismét a mieinknek sikerült jobban. A 17-16-ról induló második negyedben sokáig fej-fej mellett haladtak a csapatok, végül 21-18-as elõnyünk után egy 9-0-s etappal fordítottak a japánok. Az ekkor megszerzett vezetést a félidõig õrizték, amikor 34-28-ra mentek. A statisztikán azt láthattuk, hogy 36-23-ra nyerte a lepattanócsatát válogatottunk. A többi fontos mutatóban egyik oldalra sem alakult ki nagy különbség. A mezõnymutató maradt el a korábbi találkozók átlagától, de így is látótávolságban követte riválisát a magyar csapat.

A harmadik negyed nagy változást hozott a játékban. A védekezés tekintetében továbbra is stabil volt válogatottunk, míg támadásban jelentõsen feljavult a helyzetkihasználás. Amíg az elsõ félidõben 44 mezõnykísérletbõl 13 lett sikeres, addig a harmadik negyedben 17-bõl 9, közte négy hárompontos. A japánokat a játékrész közepén 38-38-nál értük utol. Egyik csapat sem tudott ellépni a folytatásban, majd az utolsó perchez érkezve Kovács Georgina két triplájával 48-45-ös elõnyre tettünk szert. A riválisunk már nem talált be ebben a szakaszban. Az utolsó másodpercben azonban Angyal Barbara egy rendkívül távoli hármassal megkoronázta ezt a negyedet. Az utolsó 10 percnek így 51-45-ös elõnyrõl vághattunk neki.

Álomszerûen indult a záró szakasz, nem telt három perc és 59-49-nél elérte a 10 pontot az elõnyünk. A japánok azonnal idõt kértek és két gyors támadás végén megfelezték a különbséget. Ekkor Völgyi Péter is magához rendelte tanítványait. Rendkívül higgadt és érett játékot mutatott be a magyar csapat. Mányoky Réka és Kiss Angelika visszaállította a különbséget, majd Dombai Réka 67-56-nál elõször növelte 10 pont fölé a vezetést. Innen már nem volt kérdés a gyõztes kiléte. A japánok még 67-60-ra visszajöttek, de erre azonnal tudtunk válaszolni. A magyar válogatott extra második félidõvel 74-62-es gyõzelmet aratott és bejutott az elõdöntõbe, ahol szombaton 19 óra 30 perctõl az Egyesült Államok válogatottja lesz az ellenfél. A magyar csapatban négyen is elérték a 10 pontot. Magabiztosan nyertük a lepattanócsatát és mindössze 12 leadott labdánk volt, melyre 15 gólpassz és 9 szerzett labda jutott. Gratulálunk! Szép volt lányok!
 

Eredmény

Japán – Magyarország 62-74 (16-17, 18-11, 11-23, 17-23)

Statisztika


 

Hirdetés