Hirdetés
Archivum

Bekerült az olimpiai programba a 3×3-as kosárlabda:

:

Hirdetés

A FIBA bejelentette, hogy a 3×3-as kosárlabda bekerült a 2020-as Tokiói Nyári Olimpiai Játékok hivatalos programjába.

Fotó: FIBA

Fotó: FIBA

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) pénteki elnökségi ülésén döntést hozott a 2020-as Tokiói Nyári Olimpiai Játékok programjáról, melybe felvételt nyert a 3×3-as kosárlabda.

A FIBA tájékoztatása szerint 64 sportolói helyet szavaztak meg a szakágnak, melyet 32 nõi és 32 férfi játékos ad. Ez számítások alapján 8-8 csapatos tornát jelent. A nemzetközi szövetség közleménye kiemeli, hogy a kvalifikációs rendszer és a tokiói torna lebonyolításának módja még kidolgozás alatt. Errõl késõbb adnak tájékoztatást.

Horacio Muratore a FIBA elnöke és Patrick Baumann a FIBA fõtitkára, aki egyben NOB tagja is, hangsúlyozta sajtótájékoztatóján, hogy rendkívül fontos pillanat ez a sportág életében. A FIBA tagországainak pedig „új esélyt jelent olimpiai kvótára és éremszerzésre.”

Mint ismeretes, a 3×3-as kosárlabdában a nõi szakágban Magyarország az Európa-bajnoki címvédõ. A sportág Világbajnokságának 2017-ben Nantes ad otthont, a tornát június 17. és 21. között bonyolítják le. A 3×3-as Európa-bajnokságot pedig július 7. és 9. között Amszterdamban rendezik. A 2019-es Európa-bajnokság helyszínérõl is már döntés született, melyre Debrecenben kerül sor.

Hirdetés