Hirdetés
Magyarország

Beköltözött a bourges-i Euroliga buborékba a Sopron Basket:

:

Hirdetés

Szombaton az esti órákban beköltözött a bourges-i Euroliga buborékba a Sopron Basket, ahol hétfőn este 20 órától a házigazda Bourges Basket, pénteken 17 órától a Basket Landes gárdájával mérkőzik.

A Sopron Basket hivatalos honlapját Pados Noel tudósította a helyszínről:

Fagyos, szeles reggelre ébredt Sopron, közte csapatunk utazó delegációjának tagjai, hogy Bécs és Párizs érintésével az Euroliga alapszakaszának utolsó állomása, Bourges felé vegye az irányt.

Irányítónk, Briann January meg is jegyezte, hogy mióta itt van, még nem tapasztalt ilyen hideget a városban. Mindez nem tartotta vissza a határátkelőhely szigorú tekintetű osztrák rendőreit, akik bódéjukat elhagyva felszálltak buszunkra, átnézni az útleveleket. Mindent rendben találtak, így folytathattuk utunkat a járvány nélküli időszakban amúgy zsúfolt bécsi reptér felé, melynek egyes termináljába lépve, ezúttal azonban a Bonanza Banzai egyik számának sora ugrott be e sorok írójának: „Kihalt minden, zene se szól.” Az Air France csomagfeladó pultjánál már a megszokott tömeg kanyargott türelmesen. A PCR teszteket szúrópróbaszerűen csekkolták, csoportunkból vezetőedzőnknek, Gáspár Dávidnak kellett bemutatnia a friss negatív tesztjét. Magyarokból nem volt hiány a reptéren. Anyanyelvünkön kérhettük ki kávéinkat a felszállásra várva, majd a repülőgép ajtajánál kívántak számunkra sok sikert szimpatikus diósgyőri drukkerek. Legalábbis erre következhettünk, miután a klub logóval megnyomott arcmaszkjainkat látva mosolyogva megjegyezték, hogy a DVTK-s lányoknak is hagyhatnánk valamit a címekből.

A repülőút alatt, a felhők felett járva élvezhettük egy kicsit a napsütés léleksimogató hatásait, de francia földön landolva már sűrű hóesés fogadott minket. Az ír U2 együttes egyik albumborítójául szolgáló gigantikus párizsi reptér, a Charles de Gaulle felé gurulva rácsodálkozhattunk az ikonikus szuperszónikus utasszállító repülőgép, a hangsebesség több, mint kétszeresével suhanó Concorde egyik kiállított darabjára, mely a maga korában feszegette a határait, ahogy tesszük mi is nap, mint nap.

15 órakor már a lábtartóval felszerelt buszon helyeztük magunkat kényelembe, miután kedves sofőrünk megbirkózott a fagyos ajtóval. További négy óra buszozás várt ránk a buborék helyszínére, melyből csak egy órát a párizsi körgyűrűn töltöttünk. A hosszú utazásokhoz már hozzászokhattunk, de azért jó volt megérkezni a kora esti órákban Bourgesba, és egy kellemes vacsorával zárni a napot.

Vasárnap reggel koronavírus teszttel kezdünk, majd bedobjuk magunkat az 5000 ezres csarnokba, a Pradoba, melyre a helyiek büszkén tekintenek. Valahogy úgy, mint mi, második otthonunkra, a Novomatic Arénánkra. Most azonban itt kell megküzdenünk a neves riválisokkal!

Fotó: Sopron Basket

Hirdetés