Hirdetés
Utánpótlás

Belekóstolhattak az első osztályba a PVSK tehetségei:

:

Hirdetés

Az NB I. A. csoportjában szereplő PINKK Pécsi 424 felnőtt csapatával gyakorolhatott a PVSK három saját nevelésű, juniorkorú játékosa, Földing Anna, Horváth Boglárka és Temes Boróka – olvasható a klub hivatalos honlapján megjelent összeállításban. A lányok négy edzésen vettek részt a csapattal, s az edzők maximálisan meg voltak elégedve a tehetségek teljesítményével.

Nagyon nagy dolog minden fiatal sportoló számára, ha olyan lehetőség adatik meg előttük, hogy kipróbálhatják magukat a nagyok között is. Ez történt a PVSK U18-as együttesének három tagjával, akik a múlt héten az első osztályban szereplő PINKK-kel edzhettek együtt.

Nagyon jól éreztük magunkat, a lányok mind nagyon segítőkészek voltak. Kicsit más volt, mint a megszokott, sokkal fizikálisabbak voltak az edzések és a tempó is gyorsabb volt, de nem éreztem, hogy sokkal el lennénk maradva. Összesen négy edzésen vettünk részt, gyakoroltunk sokat 2-2 és 3-3 ellen is, voltak ügyességi feladatok, de a péntek délutáni tréningen például végig egymás elleni játék volt

– mesélt élményeiről Temes Boróka.

A lányok edzője, Debreceni Eszter nagyon büszke, hogy tanítványai már a felnőttek ajtaján kopogtatnak.

Nagyon örültem a lehetőségnek, hogy három saját nevelésű játékosunk oda tudott jutni a felnőtt csapat küszöbére. Mind a hárman nagyon sokat fejlődtek az elmúlt másfél évben, és úgy érzem, megérdemelték, hogy megmutathassák magukat. Miután lezajlottak az edzések, beszéltem az ottani trénerekkel, akik maximálisan elégedettek voltak a hozzáállással és a játékosok tudásszintjével, sem technikailag, sem taktikailag nem lógtak ki a felnőttek közül, és pozitív, hogy nem ijedtek meg a lehetőségtől, hanem éltek vele. Az utánpótlásnevelés csúcsa, amikor valaki végzős juniorként már egy felnőtt csapathoz tud kerülni. A PVSK, mint utánpótlásnevelő bázis eddig is azt tartotta a legfontosabbnak, hogy a magyar kosárlabdának neveljünk játékosokat, és továbbra is erre fogunk törekedni, hogy minél több kosarast adjunk a felnőtt élmezőnybe és a válogatottakba.

Hirdetés