Hirdetés
Magyarország

Belenőtt a vezérszerepbe az NKA Pécs fiatal tehetsége – Halmágyi Kitti nyilatkozott:

:

Fotó: NKA Pécs

Hirdetés

A korosztályos bajnokság legeredményesebb játékosaként Halmágyi Kitti oroszlánrészt vállal a listavezető NKA Pécs U16-os kosárlabdacsapatának sikereiben.

Csütörtökön újabb fontos idegenbeli győzelmet aratott a pécsi kadett leányegyüttes, miután Szentpáli Gergő tanítványai 58–49-re legyőztek a Csata DSE otthonában, és 10/1-es mérleggel továbbra is az élen állnak a rájátszásban. A mezőny legjobbjaként Halmágyi Kitti 23 ponttal, 7 lepattanóval, 2 szerzett labdával és 1 blokkal járult hozzá a sikerhez, eközben pedig a korosztályos válogatott bedobó-erőcsatár meccsenkénti 22,3 pontjával nemcsak csapata legjobbja, hanem az U16-os bajnokság pontlistáját is vezeti. Halmágyira már az előző évadban is jelentős szerep hárult az akkor végül ezüstérmet szerző csapatban, ám az ősztől még nagyobb feladatokat bíztak rá, immár vezéregyéniséggé kellett előlépnie.

“A tavalyi önmagamhoz képest sokkal magabiztosabban játszom, mostanra értem el arra a szintre, hogy a vezérszerepben is sikerül megállnom a helyem.” – kezdte az Utánpótlássportnak Halmágyi Kitti, aki a múlt nyáron nyáron a válogatott színeiben EYOF-bronzérmes lett, míg az U16-os Eb-n ötödikként zárt. – “Azonban nem csak fejben, fizikailag is rengeteget fejlődtem és erősödtem az elmúlt egy évben, ezt pedig egyre jobban ki tudom használni a meccseken. A játékomban főleg a dobás, illetve a védekezés terén érzem a legnagyobb előrelépést, míg a támadásban jóval sokoldalúbban tudok eredményes lenni.”

A Baján nevelkedett fiatal már a harmadik évét tölti Pécsett, ahol az NKA Universitas PEAC II. tagjaként nemrégiben a Hepp Kupa-győzelemből is kivette a részét, ugyanakkor kijelentette: nem elégedne meg egyetlen arannyal idén tavasszal.

“Fantasztikus volt megélni a Hepp Kupa-sikert, hiszen hosszú idő után először nyertem aranyérmet, jó néhány ezüstben volt már részem, így ez a mostani elsőség nagyon kedves a szívemnek. A kadétcsapattal eddig nagyszerűen szerepelünk, vezetjük a tabellát és csupán egyszer kaptunk ki. Bízom benne, hasonlóképpen folytatjuk egészen a szezon végéig. A tavalyi második hely után egyértelmű célunk, hogy idén megnyerjük a bajnokságot.” – zárta a beszélgetést a Pécs fiatal tehetsége.

Ez a cikk másodközlés, az eredeti IDE KATTINTVA tekinthető meg.

Hirdetés