Hirdetés
Magyarország

Belga rivális ellen kezd az Atomerőmű KSC Szekszárd:

:

Hirdetés

Szerdán a Basket Hema SKW ellen megkezdi szereplését az Atomerőmű KSC Szekszárd a női kosárlabda Európa Kupában.

Forrás: kosarsport.hu – Atomerőmű KSC Szekszárd/Jantner Zsolt

Az elmúlt években az Atomerőmű KSC Szekszárd kifejezetten stabilnak bizonyult az Európa Kupában, sőt több erősebb riválist is sikerült megszorongatnia. Nem kell messzire menni, elég a téli Girona elleni drámai párharcra gondolni. A szép szereplésre ezúttal is adódik lehetőség, igaz, ahogy a csapatbemutató sorozatunkban kiemeltük: bár a riválisok nem állnak “nagy nevekből”, de jó szerkezetű, nemzetközi kupaszereplésre felkészített ellenfelekkel nézhet farkasszemet a KSC.

A Szekszárd számára három győzelmet és egy vereséget hozott a bajnokság első négy fordulója, amely eredménysor megfelel a jelenlegi erőviszonyoknak. Tyaunna Marshall sérülése ugyan nyilvánvalóan felülírta a terveket, de láthattuk azokat az erényeket, amik az Európa Kupában is segíthetik a Szekszárdot. Nagy erőssége lehet a csapatnak a magas posztokról érkező pontok. A PEAC elleni bajnokin például innen jöttek a legjobb dobóteljesítmények. Igaz, Miskolcon a lepattanókban hátrányba került Zeljko Djokic gárdája. Ekkor azonban a stabil védekezés, 9 szerzett labda és nem utolsó sorban a küzdőszellem mutatkozott meg. 15 pontos hátrányból tette szorossá a bajnoki rangadót a KSC.

Ami a hátrány lehet a Szekszárdnak, hogy némileg beszűkült a rotáció. Miskolcon öten töltöttek 28 perc felett a pályán, ami nemzetközi szerepléssel terhelt kétmeccses ritmusban igen megterhelő. Ugyanakkor az alapcsapat rutinja, összeszokottsága ebben a csoportban egyértelműen előny lehet. Az első rivális a Basket Hema SK például belga fiatalokat vonultat fel. Az Európa Kupába nevezett bő keretük átlagéletkora három évvel fiatalabb a Szekszárdnál. A belgák Billie Massey szerepeltetése miatt már kerültek a címlapokra, hiszen a fiatal tehetségük az elmúlt években szinte minden korosztályos tornán az All-Star csapatba került, ahol elindult. 2017-ben Sopronban U18-as Eb-n MVP lett, amikor a belgák nyertek. Nyáron az U19-es Vb-n volt All Star, de közben 3×3-ban is remekelt.

A belga női kosárlabda minden tekintetben felszálló ágban van, ezt mutatja, hogy négy nemzetközi kupacsapatot indítanak. Nagyon mély a merítési lehetőségük az utánpótlásban és stabil alapokkal rendelkező játékosaik vannak. Kellemetlen stílusú védekezésre építő, sok esetben gyors kosárlabdájuk ellen nem könnyű.

Hirdetés