Hirdetés
Archivum

Belga vereség Tokióban:

:

Hirdetés

A Japánban edzõtáborozó belga nemzeti csapat pénteken Tokióban felkészülést mérkõzést vívott a házigazda válogatottjával. Japán 91-75-re legyõzte európai riválisát.

Telt házas lelátók elõtt mérte az össze az erejét a belga és a japán válogatott. A belgáknál Ann Wauters és Lore Devos nem lépett pályára a pontgazdag összecsapáson. Ahogy Emma Meesseman és Kim Mestdagh sem volt ott a társaival, õk pedig még WNBA kötelezettségeknek tesznek eleget. A két csapat az elsõ negyedben 17-17-ig haladt fej-fej mellett, majd fokozatosan a hazaiak fölénye rajzolódott ki. 10 perc után 33-25-re, a félidõben már 56-38-ra vezettek.

A harmadik negyedben a japán válogatott tovább növelte elõnyét, mely a 26 pontot is elérte. A felek 76-50-rõl vágtak neki az utolsó 10 percnek. Itt hazai oldalon – a helyszíni beszámolók szerint – már a fiatalok kaptak lehetõséget, a belgák pedig ellenük valamelyest csökkentették a hátrányukat. A 91-75-ös végeredményt hozó összecsapáson bemutatkozott a belga alakulatban a honosított Celeste Trahan-Davis, aki 12 ponttal rögtön csapata legeredményesebbje lett. A két csapat vasárnap ismét összeméri az erejét.


Eredmény

Japán – Belgium 91-75 (33-25, 23-13, 20-12, 15-25)

A belga válogatott statisztikai lapja

Hirdetés