Hirdetés
Archivum

Belgium a bronzérmes:

:

Hirdetés

Belgium lett a bronzérmes a 2017-es nõi kosárlabda Európa-bajnokságon, miután a harmadik helyért lejátszott találkozón 78-45-re kiütötték az elfáradó Görögországot.

Fotó: FIBA

Fotó: FIBA

A bronzcsata legfontosabb kérdése az volt, hogy melyik csapat tudott jobban regenerálódni a negyeddöntõ és az elõdöntõ után. A válasz hamar megérkezett. Ugyan a görögök 9-5-ös sorozattal kezdtek, de amikor a Wauters, Meesseman, Kim Mestdagh trió beindult, hamar eldõltek a lényeges kérdések. A három klasszis egy negyed alatt 19 pontot szerzett és így 10 perc után 24-15-re mentek a belgák.

A második etap elején még 24-18-nál és utána 26-20-nál is volt labdájuk a görögöknek, hogy felzárkózzanak. A második lehetõséggel Kaltsidou révén éltek is, de 26-22 után 6 percen át nem született görög mezõnykosár. A belgák állva hagyták riválisukat: 40-23-nál már 14-1-es sorozatban voltak. A görög csapat igyekezett a nagyszünet elõtt felzárkózni és Spanou duplája a dudaszó pillanatában 40-29-re módosította az állás.

Bár a 11 pontos különbség nem tûnt jelentõsnek, de a játék képe nem sok jót ígért a görögöknek. A harmadik negyedben el is dõlt a meccs. Hét percet kellett várni az elsõ görög mezõnykosárra és ez idõ alatt 50-31-re módosult az állás. A belgáknak hat triplájuk volt a találkozón, melybõl hármat ebben a periódusban szereztek. Stabilan 20 egység felett állt be az összecsapás.

A 61-36-ról induló negyedik negyedben 8-0-val indítottak a belgák. Ebben a szakaszban már érezhetõ volt a szakmai stábok törekvése, hogy minden nevezett játékos pályára kerüljön. Összességében jó játékkal, a belgák felhõtlen ünneplése közepette zárult a bronzcsata. A görögök így is kihozták az Eb-bõl a maximumot ezzel a 4. hellyel, a belgák pedig két korszakos játékossal, Ann Wauters és Emma Meesseman vezetésével dobogóra állhattak.

Eredmény
Belgium – Görögország 78-45 (24-15, 16-14, 21-7, 17-9)

Statisztika

Hirdetés