Hirdetés
Nagyvilág

Belgium történelmi olimpiai kvótát szerzett:

:

Hirdetés

Lezárult a belgiumi Oostende városában zajló olimpiai selejtező. A záró napon Belgium szerzett olimpiai kvótát. Ezzel csatlakozott ebben a négyesben a tokiói helyét szombaton bebiztosító Kanada és az ötkarikás játékok házigazdája Japán mellé.

A belgák 61-53-ra verték Svédországot. A pontszegény találkozón a félidőben 23-21-re a svédek vezettek, majd a harmadik negyedet 16-2-vel indították a belgák. Ez a futásuk döntőnek bizonyult. A záró szakaszban 47-40-nél akadt egy felzárkózásuk a svédeknek, de a belga siker már nem forgott veszélyben. A 61-53-as sikerével Belgium fennállása során először szerzett olimpiai kvótát női kosárlabdában. A legeredményesebb a 24 pontos Emma Meesseman lett.

Fotó: FIBA.Basketball

A játéknap és ezzel együtt a torna egy végletekig kiélezett csatával zárult. Ezen Kanada 70-68-ra múlta felül Japánt. Az ötkarikás játékok házigazdája az első félidőben még 5 ponttal vezetett. A nagyszünetre 31-30-ra fordított Kanada és a harmadik szakasz közepére 43-34-re elléptek. Ennél a 9 egységnél azonban jobban nem tudtak elszakadni és ez esélyt adott a japánoknak a felzárkózáshoz. Ezzel éltek, így a végjátékban egy pontra felkapaszkodtak. Kia Nurse 19, Natalie Achonwa 18 egységig jutott a nagy izgalmak közepette kiharcolt kanadai siker alkalmával.

A torna MVP-je Emma Meesseman (Belgium) lett. Mellette az All-Star ötösbe Julie Allemand (Belgium), Ramu Tokashiki (Japán), Saki Hayashi (Japán) és Natalie Achonwa (Kanada) került.

Fotó: FIBA.Basketball

Fotó: FIBA.Basketball

Hirdetés