Hirdetés
Magyarország

Belgiumba látogat az Atomerőmű KSC Szekszárd:

:

Hirdetés

Csütörtökön 20 óra 30 perctől Belgiumban, Waver városában a Basket Hema SKW vendége lesz az Európa Kupában még veretlen Atomerőmű KSC Szekszárd együttese.

Még hosszú hetekkel ezelőtt azzal kezdtük az Európa Kupa felvezetését, hogy a Szekszárdnak ez a csoport komoly esélyt kínál, de nem lesz egyszerű élni vele. Remek teljesítménnyel azonban eddig sikerült kihozni a maximumot a nemzetközi szereplésből. Talán a csoportkör legnehezebb idegenbeli erőpróbája vár most Zeljko Djokic együttesére. A szekszárdi veresége után ugyanis a Basket Hema SKW a csoport mindkét német tagját legyőzte. Fiatal csapatuk lelkes és szervezett kosárlabdával kifejezetten nagy kedvvel, motiváltan játszik a sorozatban.

Fotó: FIBA.Basketball – Jantner Zsolt / Atomerőmű KSC Szekszárd

Szombaton a TFSE ellen talán először lehetett érezni igazán az idei szezonban, hogy szűkösebbek Szekszárdon a rotációs lehetőségek. Nem is elsősorban fizikálisan mutatkozik ez meg, hanem mentálisan, a döntéshozatal minőségében. Nagy fegyvertény, hogy így is sikerült megszerezni a két bajnoki pontot az egyébként remek formában pattogtató rivális ellen. A Szekszárd az elmúlt héten a ponterős arcát mutatta, miután a Keltern együttesének 83, a TFSE-nek pedig 81 pontot dobott. Ezen sikerek alkalmával a McCall, Dojkic, Ruzickova trió remekelt. Ugyanakkor jó látni, hogy Bálint Réka milyen szépen előre tudott lépni. Amíg tudja tartani azt az arányt a Szekszárd, hogy a 33 mezőnykosarára 21-22 gólpassza van, tehát nem szűkül be a játéka egyéni megoldásokra, olyan nagy gondjai nincsenek Zeljko Djokic gárdájának. Az eredményesség kulcsa ugyanis egyértelműen az egységesség.

A belga csapatot az első fordulóban 59-55-re verte a Szekszárd. Akkor 19 pontos előnyből zárkózott fel a rivális a dupla-duplát elérő belga szupertehetség Billie Massey vezetésével. A fontos mutatókat tekintve azonban az első körben – és a három forduló átlagai alapján is – jobbnak bizony a Szekszárd. Ugyanakkor a Massey-ikerpárra vagy éppen a külső sorban Lut De Meyer játékára érdemes figyelni. Mint minden belga alakulat esetében, képzett játékosok alkotják a Basket Hema SKW keretét, akik kemény védekezésüket egy pillanatig nem adják fel. Kifejezetten nehéz ellenük kosárlabdázni. Ez még akkor is igaz, ha az alapcsapatot tekintve a rutin a KSC mellett szól.

Hirdetés