Hirdetés
Európa

Belgrád is világbajnoki selejtező helyszíne lesz:

:

Fotó: FIBA.Basketball

Hirdetés

A Nemzetközi Kosárlabda Szövetség (FIBA) döntött a 2022-es női kosárlabda világbajnokság selejtező-tornáinak helyszínéről.

A tokiói olimpai 2020. februári selejtezőihez hasonlóan a 16 résztvevő gárda négy darab négycsapatos tornán méri össze az erejét. Mindegyik tornáról az első három kvalifikálja magát a Sydney-ben megrendezésre kerülő seregszemlére. A selejtező-tornákat 2022. február 10. és 13. között rendezik.

A négy selejtező-tornából kettőnek Belgrád ad otthont, emellett Oszakában és Washingtonban lesz egy-egy csoport. A szeptember 21. és október 1. között megrendezésre kerülő világbajnokságon a házigazda Ausztrália és a címvédő, olimpiai bajnok Egyesült Államok alanyi jogon résztvevő. Mindkét válogatott ott lesz a selejtezőn. Abból a két csoportból, ahol ők szerepelnek, mellettük a két legjobb jut tovább.

A selejtezőn résztvevő 16 gárda: Mali, Nigéria, Brazília, Kanada, Puerto Rico, Egyesült Államok, Ausztrália, Kína, Japán, Dél-Korea, Belgium, Bosznia-Hercegovina, Franciaország, Oroszország és Szerbia.

A csoportokat november 23-án sorsolják.

Hirdetés