Hirdetés
3x3

Belgrádban szerepel a 3×3-as válogatott:

:

Fotó: FIBA.Basketball

Hirdetés

Pénteken és szombaton rangos nemzetközi tornán szerepel Belgrádban a 3×3-as válogatott. A mérkőzések élőképes közvetítés formájában is követhetőek a helyszínről.

Földi Attila szövetségi kapitány részletesen nyilatkozott lapunknak a múlt heti Eb-selejtező tapasztalatairól és a belgrádi erőfelmérővel kapcsolatos várakozásairól.

A magyar válogatott két négyessel vesz részt a 12 csapatos tornán. Az egyik csapatot (Hungary 1) Böröndy Vivi, Hegedűs Janka, Papp Dia és Tóth Orsi alkotja, a másikat (Hungary 2) pedig Farkas Petra, Jáhni Zsófia, Révész Luca és Tóth Franka.

A belgrádi mezőnyben a mieink mellett Nagy-Britannia, Németország, Ausztria, két-két csapattal Mongólia, Lengyelország és Románia, illetve a házigazda Szerbia U23-as válogatottja szerepel.

A csapatokat négy hármas csoportba osztották. Az első két helyezettek jutnak a legjobb nyolc közé, de minden helyosztót is lejátszanak majd a tervek szerint. Ennek megfelelően több mérkőzést is kínál a torna.

A csoportok beosztása:
A-csoport:
Anglia, Németország, Mongólia 1
B-csoport: Magyarország 1, Lengyelország 1, Románia 1
C-csoport: Magyarország 2, Lengyelország 2, Mongólia 2
D-csoport: Románia 2, Ausztria, Szerbia U23

A torna délutáni programjában az “A” és a “B” csoport csapatai lépnek pályára. Az esti programban pedig a “C” és a “D” csoport összecsapásait követhetjük. A legjobb nyolc közé továbbjutók “A-C” és “B-D” ágon folytatják szombaton.

A B-csoportban a Böröndy Vivi, Hegedűs Janka, Papp Dia és Tóth Orsi alkotta négyesünknek lengyel és román riválisai lesznek. Azzal a lengyel gárdával (Gertchen, Morawiec, Owczarzak, Sosnowska) találkoznak a magyar lányok, amelyik a FIBA 3×3 Women’s Series Tel-Aviv-i állomásán szerepelt. A Románia 1-es csapat pedig az Eb-selejtezőn szereplő felállást jelenti a riválisunknál.

A C-csoportban a Farkas Petra, Jáhni Zsófia, Révész Luca és Tóth Franka alkottak négyesünk mongol és lengyel gárdával találkozik. A lengyeleknél Anna Pawłowska a legnagyobb név, aki múlt héten tagja volt a konstancai együttesüknek. A mongol gárda erejét felmérni nehéz, de mindössze három játékossal lesznek és csere nélkül egy ilyen torna nehéz.

A mezőny többi csapatát nézve az angolok a konstancai felállásukban vesznek részt. A németek a sokat versenyző Svenja Brunckhorst, Jennifer Crowder, Sonja Greinacher, Luana Rodefeld négyesüket hozták. Brunckhorst és Rodefeld ott volt Tel-Avivban, amikor megnyerték a FIBA 3×3 Women’s Series első idei állomását. Az osztrákok pedig Alexia Susan Allesch,  Anja Fuchs-Robetin, Camilla Neumann és Lisa Zderadicka felállásban lesznek. Őket is láthattuk tavaly több tornán.

A magyar válogatott programja pénteken

14:00 Lengyelország 1 – Magyarország 1
15:20 Románia 1 – Magyarország 1
18:40 Magyarország 2 – Mongólia 2
19:40 Lengyelország 2 – Magyarország 2

A mérkőzések élő közvetítése az alábbiakban látható

Hirdetés