Hirdetés
Archivum

Belgrádi csapat nyerte az Adria Ligát:

:

Hirdetés

A hétvégén rendezték az boszniai Zenicán a nõi kosárlabda Adria Liga négyes döntõjét. Az idei évadban horvát csapatok nélkül megrendezett sorozatot a belgrádi Partizan Galenika nyerte.

A 20 fordulóból álló alapszakasz után a tabella elsõ négy helyezettje – Partizan Galenika, Èelik, Hemofarm ©tada Vr¹ac és Vo¾dovac – jutott a zenicai négyes döntõbe. A hétvégi tornán, melyet egy 6000 férõhelyes minden igényt kielégítõ arénában rendeztek, az elõdöntõben a Partizan Galenika és a Vo¾dovac, illetve a házigazda Èelik és a Hemofarm ©tada csapott össze.

Az elsõ elõdöntõ nem hozott különösebb izgalmakat, a belgrádi Partizan Galenika gyorsan magához ragadta a kezdeményezést és az elsõ negyedtõl kezdve dominált. A belgrádiak végül 84-61 arányban verték a Vo¾dovac alakulatát. A másik elõdöntõben annál szorosabb küzdelem alakult ki. Itt a Hemofarm Vr¹ac 71-70-re vezetett másfél perccel a lefújás elõtt. Erre azonban két duplával válaszolt a Èelik és ez döntõnek bizonyult. A házigazda 77-72-es gyõzelemmel vívta ki a fináléban való szereplés jogát.

A döntõ a Partizan Galenika és a Èelik között fordulatos csatát hozott. Az elsõ negyedet 5 ponttal hozta a házigazda, a második etap azonban a belgrádiakról szólt. A szerbek egyenlítettek, majd a félidõ elõtti percekben elléptek riválisuktól és a szünetben már 44-34-es elõnyben voltak. A harmadik negyedben a Èelik felzárkózott, de fordítaniuk már nem sikerült. A negyedik negyedet összességében 6 ponttal hozta a Partizan Galenika és ezzel 74-65 arányban megnyerték a finálét.

A négyes döntõ legértékesebb játékosa (MVP) a Partizan Galenikát erõsítõ Tamara Radocaj volt, aki a döntõben 18 pontig jutott.


Eredmények

Elõdöntõk

Partizan Galenika (1)-Vo¾dovac (4) 84-61
Èelik (2)-Hemofarm (3) 77-72


Döntõ

Èelik – Partizan Galenika 65-74 ( 22-17, 12-27, 17-10, 14-20 )

Hirdetés