Hirdetés
Európa

Bemutatkozhat Törökországban Amanda Zahui:

:

Hirdetés

Szombaton a török élvonal 21. fordulójában a Hatay együttesében bemutatkozhat Amanda Zahui.

Az elmúlt évadot Sopronban töltő kiváló svéd center Kínában szerepelt idén, de a koronavírus gyors terjedése miatt a válogatott szünet után nem folytatódott az ottani bajnokság. Ez azt jelenti, hogy klubszínekben január eleje ót nem láthattuk Amanda Zahui-t. Válogatott szinten természetesen igen, az olimpiai selejtezőn, ahol a svédek nem tudtak kvótát szerezni, 26.6 perc alatt 8.3 pontot és 5.7 lepattanót átlagolt februárban.

A Hatay nagy csatában van a török rájátszásért. Jelenleg 7 győzelemmel és 11 vereséggel a 11. helyen állnak. A 7. helyezett Besiktas és a szombati riválisuk, a 8. pozíciót elfoglaló  Elazig 8 győzelemmel és 10 vereséggel rendelkezik. Mivel még hat forduló hátra van az alapszakaszból, egyáltalán nem reménytelen a Hatay helyzete. Télen komoly hullámvölgyben voltak. Edzőt váltottak, Amanda Zahui mellett pedig Monique Billings is érkezett.

Amanda Zahui hangsúlyozta egy korábbi nyilatkozatában, hogy a New York Liberty stábjával is végezhetett volna edzésmunkát tavasszal, de neki a WNBA rajtja előtt (ha erre sor kerül egyáltalán idén) tétmeccsekre van szüksége a formába kerüléshez. Ez szólt Törökország mellett, ahol szeretné play-off szerepléshez segíteni a Hatay-t.

Fotó: Adidas

Hirdetés