Hirdetés
Archivum

Bemutatkozik a Big Ten Konferencia rájátszásában Juhász Dorka és Kaposi Pálma:

:

Hirdetés

Csütörtökön Indianapolisban a Big Ten Konferencia rájátszásában pályára lép az Ohio State Juhász Dorkával és a Minnesota Kaposi Pálmával.

Fotó: bigten.org

Fotó: bigten.org

A Big Ten Konferencia végjátékát idén Indianapolisban rendezik. Ahogy ebben a Konferenciában szokás, mind a 14 csapat ott lehet a play-off küzdelmei alkalmával. Klasszikus egyenes kieséses rendszerben öt nap alatt le is játsszák a meccseket a csapatok. Az alapszakaszban elért eredmények alapján rangsorolják a gárdákat. Az Ohio State az 5., míg a Minnesota a 7. kiemelést kapta. Ez azt jelenti, hogy a csütörtöki második formálóban kell elõször pályára lépniük. Mindkét csapat esetében igaz, hogy gyõzelemmel a legjobb nyolc közé juthatnak.

Az Ohio State a teljes szezont nézve 14 gyõzelemnél és 13 vereségnél tart, ami a Big Ten alapszakaszát nézve 10 sikert és 8 vereséget jelent. Juhász Dorka remek tengerentúli bemutatkozását lapunkban is nagy terjedelemben követtük. Óriási elismerés, különösen sérülésbõl, kihagyásból visszatérve, hogy a Big Ten Konferenciában az évad második csapatába (“Second Team All-Big Ten”) és az újoncok All-Star csapatába (“All-Freshman Team”) is beválasztották. Számokra lebontva átlagban 28.2 percet töltött a pályán és 11.7 pontot, illetve 8.6 lepattanót átlagolt. Tette mindezt 45.5%-os mezõnymutató mellett.

Juhász Dorkáék ellenfele a Wisconsin lesz. Õk már játszottak egy mérkõzést a rájátszásban. Szerdán este a Penn State gárdáját búcsúztatták. Az Ohio State a Wisconsin ellen esélyesnek tekinthetõ. Februárban kétszer is találkoztak a felek. Február 17-én hazai pályán 70-68-ra diadalmaskodtak Juhász Dorkáék, akinek ez volt az emlékezetes 21 pontos, 15 lepattanós dupla-duplája. Február 28-án a Wisconsin otthonában mérkõztek a csapatok és ez lett a jóval simább rangadó. Itt az Ohio State 18 ponttal is vezetett és végül 61-50-re nyertek. Juhász Dorka 10 ponttal és 14 lepattanóval zárt ekkor.

A Minnesota nagy médiafigyelem és szurkolói érdeklõdés közepette kezdte az évadot. A Minnesota Lynx és az amerikai válogatott visszavonuló klasszis irányítója Lindsay Whalen érkezett vezetõedzõként. Érezhetõen új impulzusokat adott a csapatnak, hosszú gyõzelmi sorozat vette kezdetét. Jelenleg 20 gyõzelemnél és 9 vereségnél tartanak, míg a Big Ten alapszakaszára vetítve ez 9 gyõzelmet és 9 vereséget jelent. Ez hozta végül magával a 7. rangsorolást. A végzõs Kaposi Pálma eddig 25 mérkõzésen lépett pályára, melyeken 11.2 percet töltött a pályán és 1.7 pontot, illetve 3.6 lepattanót átlagolt.

A Minnesota ellenfele a 10. helyen rangsorolt Indiana lesz. Velük február 6-án már találkoztak az alapszakaszban és akkor 65-61-es sikert ünnepelhettek Kaposi Pálmáék. Végig vezetett a Minensota. Jó lepattanózás, kemény védekezés, higgadt büntetõzés (ezeket a negyedik legpontosabban értékesítették a teljes mezõnyt nézve) és az öt tripla hozta meg a sikert. Azt a sikert, ami akkor sorozatban a harmadik volt és melyet még három követett. Abban az idõszakban ugyanis kifejezetten jó formát mutatott a Minnesota. Azzal a játékkal egyértelmûen esélyesek lennének ezúttal is. Érdekesség, hogy a Minnesota az elmúlt öt évben négyszer legalább egy meccset tudott a Konferencia rájátszásában.
 

Ágrajz:

Fotó: bigten.org

Hirdetés