Hirdetés
Archivum

Bemutatkozik a Chicago és a Washington is:

:

Hirdetés

Szombatról vasárnapra virradóra két mérkõzést rendeznek a WNBA-ben. Hajnali fél 2-tõl a Washington Mystics a Connecticut Sun vendége lesz, míg 2 órától a Chicago Sky a Minnesota Lynx alakulatának otthonában lép pályára.
 

Fotó: Washington Mystics

Fotó: Washington Mystics

Az éjszakai találkozók közül elõbb a Washington Mystics-et követhetjük, ahol a DVTK-ban kiváló teljesítményt nyújtó Shatori Walker-Kimbrough is szerepel. A Mystics a bajnoki cím egyik nagy várományosa, de kedvezõtlen elõjelekkel indul a szezonjuk. A felkészülés alatt összeszedett térdsérülése után Elena Delle Donne az elsõ meccsen biztosan nem játszhat. Igaz, ott lesz a 2018-as döntõsnél a csapatban a tavalyi évet teljes egészében kihagyó Emma Meesseman. A belga klasszissal a fedélzeten pedig tovább nõttek a variációs lehetõségeik, amik Kristi Tolliver, Ariel Atkins, LaToya Sanders vagy Natasha Cloud révén eddig is extrák voltak. Érdekes lesz azonban figyelni a még mindig igen feltörekvõ és fiatal Connecticut Sun-t. Ugyan Chiney Ogwumike távozott, de Jasmine Thomas (12.9-es pont átlag 2018-ban), Courtney Williams (12.6), ás Alyssa Thomas (10.3) révén a legjobbjaik visszatérnek. Ez így rendkívül ütõképes gárda. Az összeszokottság, a csapategység pedig a hírek szerint, mint minden évben, ezúttal is extra náluk.

Fotó: Chicago Sky
Fotó: Chicago Sky

Hajnali 2 órától jön a Chicago Sky és a Minnesota Lynx összecsapása. Magyar szemmel nyilvánvalóan Allie Quigley és Courtney Vandersloot kerül a figyelem középpontjába. Az Egyesült Államokban pedig két újonc UConn-növendék, Katie Lou Samuelson (Sky) és Napheesa Collier (Lynx) egymás elleni debütálása szerepel a címlapokon. A Sky James Wade személyében új vezetõedzõvel és több új igazolással szeretne javítani a tavalyi gyenge év után. A Draft-ról elhozott Samuelson mellett Jantel Lavender érkezése is növeli az esélyeket. Támadásban bíznak Cheyenne Parker és Diamond DeShleds további remeklésében. A védekezés terén a tavalyi siralmas teljesítmény – átlagban 90 pontot kaptak – után egy szervezettebb felállásban. Tanulságos lesz figyelni, hogy milyen képet festenek az elsõ meccsen. Ugyanezt a kérdést tehetjük fel a Minnesota Lynx esetében is. Lindsay Whalen visszavonulása és Maya Moore hiánya beindított egy teljes megújulást. Visszatért Sylvia Fowles (17.7 pont, 11.9 lepattanó 2018-ben), Seimone Augustus és Danielle Robinson, de mellettük új fõszereplõk lehetnek. Például Odyssey Sims vagy a bevezetõben kiemelt Collier. A ex-gyõri Lexie Brown pedig szintén értékes perceket kaphat.

Fotó: Chicago Sky - sky.wnba.com
Fotó: Chicago Sky – sky.wnba.com

Fotó: Chicago Sky - sky.wnba.com

Fotó: Chicago Sky – sky.wnba.com

Hirdetés