Hirdetés
Archivum

Bemutatkozik a címvédõ is:

:

Hirdetés

Péntek hajnalban a címvédõ bemutatkozásával folytatatódnak a WNBA 2010-es rájátszásának küzdelmei. A Phoenix Mercury a San Antonio Silver Stars gárdáját fogadja. A tavalyi nagydöntõ másik résztvevõje az Indiana Fever is útra kel, hogy megismételje az elmúlt szezonban mutatott bravúrját. Az elsõ ellenfelük a New York Liberty lesz.

A Phoenix Mercury toronymagas favoritként várta a szezont, még úgy is, hogy senki sem tudta mit eredményezhet Cappie Pondexter távozása és Candice Dupree érkezése. Azóta megtudtuk, kellemes pillanatokat, de mellette sok bosszúságot is. Valahogy nem tudott kiegyensúlyozott lenni a címvédõ, egymás után két meccset csak több hét játék után tudtak nyerni. A siralmas 5-11-es kezdésen egy jobb június-július segített, de aztán jöttek az utolsó hetek, ahol 7 meccsbõl hatot buktak. Természetesen ezek a botlások nem jelentenek semmit, ha a keretben van egy Diana Taurasi. A világ legjobb nõi játékosa idén 22.6-os pontátlaggal üdvözölte szurkolóit, ráadásul minden eddiginél jobban kivette a részét a társak kiszolgálásából, végül 4.7-es gólpassz átlagnál állt meg.

Az, hogy a liga legjobban támadó és legtöbb pontot termelõ csapatával fel tudja-e venni a versenyt a San Antonio Becky Hammon és Sophia Young zsenijén múlik. A két klasszis mellett a magasság áll a San Antonio oldalán. Ha Young, Michelle Snow, Ruth Riley, Jayne Appel és Crystal Kelly képesek uralkodni a címvédõi magasain, netán még a játékot is tudják lassítani, a szezon legnagyobb meglepetésére ébredhetünk.

A New York Liberty – Indana Fever párharcnak kellett volna a fõcsoportdöntõnek lennie. Egyszerûen azért mert õk keleten a legjobbak, igaz ezt a pályán nem tudták bizonyítani. Cappie Pondexter New Yorkba vitele nagy ötletnek tûnt és a 21.4 pontos átlaga miatt nem is kellett csalódniuk a Liberty híveinek. Mellette ráadásul megtáltosodtak az emberek, Leilani Mitchell (9.3 pont) a szezon legtöbbet fejlõdött játékosa lett, míg Nicole Powell (9.3 pont) végre értékelhetõ alapszakaszt zárt. Mellettük a palánk alatt is összeállt a gépezet, Taj McWilliams-Franklin (5.4 lepattanó) és Janel McCarville (5.9 lepattanó) uralják a festéket. Arra, hogy mégis miért nem ért fel a csúcsra a New York, talán ugyanaz a válasz, mint Phoenixben, azaz a hullámzó játék. Pondexteréknél is minden második parádéra jutott egy betli is.

A tavalyi döntõs csúnyán elszúrta az alapszakasz végét. Már úgy tûnt: megnyerik keletet, amikor hármat buktak és végül a harmadik helyen találták magukat. Elsõsorban a minden mutatóban javító, MVP várományos Tamika Catchings-szel szúrtak ki a társai. Catchings bajnokságot tudna nyerni, ha néha nem hagynák bántóan magára a társai. Persze nem kell félteni a Fever-t, esetükben benne van a pakliban, hogy a nagy veteránok, Tully Bevilaqua , Katie Douglas és Tammy Sutton-Brown megrázzák magukat. Ezt nem akarhatják New Yorkban, mert akkor nem lenne semmi esélyük.

A második játéknap programja

New York Liberty – Indana Fever 1:00
Phoenix Mercury – San Antonio Silver Stars 3:00
 

A WNBA 2010-es rájátszásáról készült mellékletünk ITT érhetõ el.

Hirdetés