Hirdetés
Európa

Bemutatkozik a DVTK HUN-Therm szerdai Euroliga ellenfele az LDLC ASVEL Feminin:

:

Fotó: LDLC ASVEL Feminin

Hirdetés

Szerdán 20 órától az LDLC ASVEL Feminin otthonában lép pályára az Euroliga első fordulójában a DVTK HUN-Therm. Ismerkedjünk meg a francia gárdával.

Az LDLC ASVEL Feminin az elmúlt évadban két nagy trófeát is begyűjtött. Megnyerték a francia bajnokságot és elhódították az Európa Kupát. Ráadásul a bajnoki címet Gabby Williams és Marine Johannes nélkül húzták be. Két trófea két szeptemberi Szuperkupa meccset is hozott a csapatuknak, de a rengeteg hiányzójuk miatt ezek nem sikerültek igazán jól.

A francia Szuperkupán 77-60-ra maradtak alul a Basket Landes csapatával szemben. A FIBA Európai Szuperkupát nyilván sokkal többen látták az olvasóink közül múlt csütörtökön és ott 109-52-re kaptak ki a Fenerbahcétól. Különösen balszerencsés volt számukra, hogy a két előre tudott hiányzó (Marine Johannes és Gabby Williams) mellett Endy Miyem Julie Allemand, Juste Jocyte és Sandrine Gruda sem léphetett pályára. Ezt ezen a szinten is nehéz kezelni.

Fotó: LDLC ASVEL Feminin

Lyonban egyébként igyekeztek biztosra menni és minden tavaszi pletykával ellentétben gyakorlatilag alig változott a szezont befejező keretük. A tavalyi együttesből Julie Allemand, Alexia Chartereau, Helena Ciak, Sandrine Gruda, Juste Jocyte, Marine Johannes és Laura Quevedo maradt. Mindössze két csere történt. Blake Dietrick és Dominique Malonga helyét Marine Fauthoux és Endy Miyem vette át. Nyilván Miyem rutinja megkérdőjelezhetetlen, de különösen érdekes lesz figyelni, hogy az irányító Marine Fauthoux fejlődése miként halad a folytatásban. Egyáltalán merre indul el a pályafutása ebben a közegben.

A francia bajnokságból eddig két forduló ment le és a Lyon mérlege egy győzelem, illetve egy vereség. A nyitó fordulóban a Roche Vendee csapatától 66-58-ra kaptak ki. 33%-os mezőnymutatóval és 21 eladott labdával ezen a szinten nem lehet nyerni. Marine Fauthoux 17 pontot szerzett, míg Alexia Chartereau és Helena Ciak a palánk tudott erőt mutatni, de összességében nagyon üres volt a csapatuk.

Az elmúlt hétvégére már bevethető volt Sandrine Gruda és Endy Miyem. Velük kiegészülve nagy csatában 67-63-ra verték az Angers-t a 2. fordulóban. A 26-12-es negyedik negyedben fordítottak nagy hátrányból és biztosak lehetünk abban, hogy ez új lendületet adhatott a csapatuknak. Marine Fauthoux 30, míg Laura Quevedo 19 pontot ért el.  Ez is bizonyítja, hogy bár nehéz helyzetben van az első rivális, de egy pillanatra nem szabad lebecsülni az erejét.

Fotó: LDLC ASVEL Feminin

Hirdetés