Hirdetés
Archivum

Bemutatkozik a francia válogatott:

:

Hirdetés

Vasárnap és hétfõn Ukrajna ellen lejátssza elsõ felkészülési mérkõzéseit a francia válogatott. Valérie Garnier együttese számára a célkitûzés nem lehet más az Európa-bajnokságon, mint az olimpiai selejtezõt érõ pozíció elérése.

Fotó: Facebook.com/EquipeDeFranceFeminineDeBasketBall/

Fotó: Facebook.com/EquipeDeFranceFeminineDeBasketBall/

A francia válogatott Anglet városában kezdte a felkészülést. A szakmai stáb 19 fõs keretet hirdetett, mely három ütemben válik teljessé. A kezdeti hiányosabb csapathoz az elsõ hét legvégén jöttek meg az elhúzódó bajnoki döntõben érdekeltek, a WNBA-bõl a honosított Bria Hartley pedig majd június közepén csatlakozik. Õ tehát Mont-de-Marsan városában, ahol jelenleg készül a gárda és az ukránok ellen pályára is lép, még nem tartózkodik a társakkal.

A franciák szakmai stábja vegyes felállás mellett tette le a voksát. Folytatva a tavalyi Világbajnoksággal megkezdett fiatalítást. A legismertebb sztárok, mint Miyem, Gruda, Johannes természetesen rendelkezésre állnak, de a hatalmas merítési lehetõségeiket kihasználva a feltörekvõ fiatalok közül többeket megnéznek. Közülük talán a francia élvonal legjobb fiataljának választott Marine Fauthoux vagy éppen a 2017-es U16-os EB MVP-je és a tavalyi U17-es VB egyik nagy sztárja Iliana Rupert lehet szélesebb közönség számára is ismert. Érdekes lesz nézni az elsõ meccseket, hogy mennyi lehetõséget kapnak. Egyáltalán Garnier a világbajnoki 5. hely után merre indítja el ezt a kiváló szerkezetû és mentalitású gárdát.

Érdemes néhány szót ejteni Ukrajnáról, akik Olaszország ellen már lejátszották múlt hétvégén elsõ felkészülési meccseiket. Ezeken egy siker és egy vereség a mérleg. Ukrajna az egyik leginkább kiszámíthatatlan csapata az Európa-bajnokság mezõnyének. Alina Iagupova zsenije bármikor megvillanthat és akkor megállíthatatlanok, de emellett az extra fizikumú játékos rengeteg hibával dolgozik. Kiváló centereik vannak és Udodenko is remek formát mutatott Olaszországban. Mivel a csapatuk évek óta együtt dolgozik, ráadásul a selejtezõkön egészen egyben voltak, nem lehet õket lebecsülni. Az egyetlen és talán az utolsó esélyük, hogy ezzel a generációval Olimpián szerepelhessenek.

Hirdetés