Hirdetés
Archivum

Bemutatkozik a Gyõr a bajnokságban, a MEL-ben a DVTK a Ceglédet fogadja:

:

Hirdetés

Szombaton a Magyar bajnokság a második köréhez érkezik. Bekapcsolódik a küzdelmekbe Gyõr és innentõl kezdve már minden mérkõzésnek tétje van, hiszen az eredményeket viszik tovább a csapatok.

A MEL-ben nem induló magyar együttesek közül négy a ZTE, a Szekszárd, a Vasas és az MTK az elmúlt hetekben játszott egy oda-visszavágós kört, azaz hat mérkõzést egymással. Ezek eredményei az alapszakasz végelszámolásánál nem számítanak majd, de a versenynaptárban keletkezett ûrt ki kellett tölteni. Szombattól bekapcsolódik a tragédia után újjáépülõ Gyõr. Innentõl kezdve már minden fordulóban két találkozóra kerül sor és az eredményeket is viszik magukkal a felek.

Az elsõ kört a Szekszárd nyerte, akik nagy csatában kétszer is legyõzték a ZTE gárdáját. Gáll Tamás együttesének ez a két veresége volt õsszel, de a szekszárdiak is két vereséget gyûjtöttek, miután a fõvárosban a Vasassal és az MTK-val szemben is vesztesen hagyták el a pályát. A két 4/2-es mutatóval álló alakulat mögött az MTK 50%-os mérleggel zárt, míg a Vasas egy gyõzelmet szerzett.

A Gyõr számára innentõl kezdve egy kicsit könnyebb lesz a felkészülés, hiszen a csapat visszaáll a heti két mérkõzéses terhelésre. Ennek megfelelõen a keret jobban játékba tud lendülni és azt semmi sem pótolhatja, hogy az edzéseken elhangzottakat tétmérkõzésen gyakorolhassa a csapat. Ami az eredményeket illeti, a Gyõr, ZTE, Szekszárd hármas versenyfutása várható. Nyilvánvalóan a gyõrieknek az lehet a célja, hogy a középszakaszban a MEL-ben szereplõ gárdákat is elkapva feljebb tornássza magát a tabellán, de ugyanez ez az út a ZTE és akár a Szekszárd elõtt is nyitva áll.

Szombaton Vasas-Szekszárd, vasárnap Gyõr-MTK találkozókat rendeznek. A MEL-ben egy mérkõzésre kerül sor szombaton, melyen a DVTK a Ceglédet fogadja. Itt egyértelmûen hazai gyõzelem várható. A DVTK számára az a legfontosabb, hogy az EK vereség után a csapat ismét magabiztos gyõzelmet arasson és törekedni kell kiegyensúlyozottabbá tenni a játékot.

Hirdetés