Hirdetés
Archivum

Bemutatkozik az elõszezonban az UNIQA Sopron:

:

Hirdetés

Pénteken 18 órától Pöstyénben lejátssza elsõ felkészülési mérkõzését az idei évadban az UNIQA Sopron.

A soproni csapat munkájába a légiósok a héten kezdtek bekapcsolódni. Elõször Aleksandra Crvendakiæ érkezett meg, majd szerdán este Danielle Page, csütörtökön pedig Binta Drammeh és Yvonne Turner. Már csak Cayla George hiányzik, az ausztrál center szeptember végén csatlakozik a társaihoz.

Fotó: UNIQA Sopron

Fotó: UNIQA Sopron

A légiósokkal kiegészült keret jövõ héten az olaszországi tornán, a Famila Schio otthonában mutatkozik be. Pöstyénben a soproni csapat magyar magja mutathatja meg, hogy hol tart a felkészülésben. Egy hónappal ezelõtt augusztus 15-én kezdte meg a közös munkát Sterbenz László együttese, így a lányoknak mindenképpen hasznos lesz, hogy az edzések mellett egy másfajta terheléssel is találkoznak. Szerencsére sérülés nem hátráltatja a munkát.

A Pöstyénrõl már írtunk idén, hiszen vasárnap Gyõrben vendégszerepeltek. Valamivel elõrébb járnak a felkészülésben, õk két héttel korábbra rendelték a légiósaikat, mint a Sopron. Ennek oka, hogy október elején már Európa Kupa selejtezõt vívnak. A klub honlapjának összeállításából kiderül, hogy a céljaik között az idei szezonban is a bajnoki döntõ szerepel Szlovákiában. Reálisnak is tûnik a Kassa mögötti üldözõpozíció megszerzése. Az utóbbi években a csapatépítés terén kialakult egy stabil szlovák magjuk, melyhez 3-4 légióst hoztak általában. Ez a szlovák mag most annyival gyengült, hogy Marta Páleníková éppen hazánkba, Gyõrbe igazolt. Az idei légiósaik közül a legismertebb név a brit válogatott, az elmúlt szezont Magyarországon töltõ Chantelle Handy.

Hirdetés