Hirdetés
3x3

Bemutatkozik az olimpiai selejtezőn a magyar válogatott:

:

Hirdetés

Elérkezett a várva várt pillanat. Csütörtökön a második játéknap jön a grazi 3×3-as olimpiai selejtezőn. A magyar válogatott is bemutatkozik a tornán, a lányok az esti programban lépnek pályára.

Szerdán tíz mérkőzést rendeztek, ötöt-ötöt a”B” és a “D” jelű csoportokból. Japán és a házigazda Ausztria veretlen. A nyitó nap legnagyobb tanulsága, hogy megerősítést nyert a mezőny kiegyenlítődése. A nemzetközi élbolyt alkotó, komoly tapasztalattal rendelkező gárdák között minimálisak a különbségek.

Csütörtök délelőtt az A-csoport mérkőzéseit követhetjük. Ez a trió az Egyesült Államok, Franciaország és Németország versenyfutását ígéri. Az Európa-bajnoki címvédő bombaerős francia csapat kiváló formát mutatott a hétvégén a voironi FIBA 3×3 WS versenyen. Az Egyesült Államoknál óriási kérdés a WNBA játékosok szereplése, míg a németek esetében mindenki kíváncsian várja, hogy Satou Sabally mennyit tud besegíteni. A csoport részletes bemutatása ITT olvasható. A nap rangadója a Franciaország – Egyesült Államok találkozó lesz. A németeknek Uruguay és Indonézia ellen két győzelmet kell szerezniük.

Este jön a C-csoport bemutatkozása. Az ötös részletes áttekintése IDE KATTINTVA érhető el. A magyar válogatott 18 óra 15 perctől Fehéroroszországgal, majd 21 óra 35 perctől Hollandiával mérkőzik. A magyar csapat útját részletesen követtük. A torna felvezetéseként Károlyi Andrea, szövetségi kapitánnyalMedgyessy Dórával és Papp Diával is készítettünk interjút, így betekinthettük a felkészülésbe és abba is, hogy milyen érzésekkel készülnek a mieink a grazi erőpróbára. Válogatottunk Cyesha Goree, Medgyessy Dóra, Papp Dia, Theodoreán Alexandra és Török Ági összeállításban szerepel a selejtezőn. Az első napon az előzetesen két legerősebbnek tartott riválissal találkozunk és sok minden eldőlhet a továbbjutási esélyek szempontjából, miután a csoportokból az első két helyezett folytatja.

Menetrend

11:00 Egyesült Államok – Indonézia
11:25 Németország – Uruguay
13:05 Franciaország – Egyesült Államok
13:30 Indonézia – Németország
15:10 Franciaország – Uruguay

17:00 Észtország – Srí Lanka
18:15 Fehéroroszország – Magyarország
19:30 Hollandia – Észtország
21:10 Srí Lanka – Fehéroroszország
21:35 Hollandia – Magyarország

Hirdetés