Hirdetés
Archivum

Bemutatkozik az U20-as válogatott:

:

Hirdetés

Szombaton és vasárnap elsõ felkészülési mérkõzéseit játssza a portugáliai A-divíziós Európa-bajnokságra készülõ U20-as válogatott. Székesfehérváron az MKOSZ edzõközpontjában Oroszország lesz az ellenfél.

Az U20-as válogatottak szerte Európában az elsõ felkészülési meccseiket játsszák ezen a hétvégén. Az elsõ találkozók minden korosztályban az ismerkedésrõl szólnak, hogy egy kicsit meccsszituációban is lássa a szakmai stáb a játékosait.

Az U20-as korosztály minden A-divíziós nemzetnél abból a szempontból speciális, hogy nagyon eltérõ szakaszban vannak a kerettagok pályafutásai. Szinten minden nemzetnél, még az oroszoknál is, akadnak, akik az Egyesült Államokban tanulnak, vannak, akik a hazájuk élvonalában már stabil játékosok és találhatunk olyan tehetségeket, akik hazájuk korosztályos vagy egyetemi bajnokságában, illetve a versenyrendszertõl függõen az ottani második vonalban kapnak értékes perceket. Ez azzal jár, hogy nagyon eltérõ alapokról kell elkezdeni a csapatépítést.

Ahogy arról korábban már hírt adtunk, a magyar válogatott hétfõn kezdte a felkészülést és a stáb jelenleg 11 játékossal dolgozik. Elsõ riválisunk Oroszország más rendben készül, május 19-én 18 fõs kerettel kezdtek Moszkvában. A tavaly az U20-as A-divízióban bronzérmet szereztek az oroszok és abból a keretbõl négyen voltak ott a felkészülésük kezdetén. Oroszországot abból a szempontból is érdemes figyelni, hogy a mieink ágán vannak az Európa-bajnokságon és a keresztjáték során akár Portugáliában is találkozhatunk velünk. Annak a meccsnek már óriási tétje lenne.

A két csapat a tervek szerint szombaton 19 óra 30 perctõl, míg vasárnap 18 órától méri össze az erejét.

Hirdetés