Hirdetés
Európa

Bemutatkozik hazai pályán a Dinamo Kurszk:

:

Hirdetés

Péntektől vasárnapig rendezik a Dinamo Kurszk hagyományos felkészülési tornáját, melyen az orosz élmezőny csapatai mérik össze az erejüket.

A 2019-es Kurszk Régió Kormányzó Kupán ugyan az UMMC Jekatyerinburgot nem láthatjuk, de a másik két orosz Euroligás résztvevőt, a Dinamo Kurszkot és a Nagyezsda Orenburgot, igen. A mezőnyt a Szpartak Noginszk és az MBA Moszkva teszi teljessé.

A Kurszk és az Orenburg még vár játékosokat a WNBA-ből. A napokban kezdenek befutni a tengerentúlról a klasszis erősítések. Mindkét klub bő keretet írt be erre a tornára, de biztosan lesznek hiányzók. Így vélhetően orenburgi oldalon még Yvonne Turner-t sem láthatjuk. Magyar kötődés azonban így is lesz. A Kurszk kispadján most debütál majd hazai közönség előtt Roberto Iniguez.

Az Orenburgnál szintén új szakvezető kezdte meg a munkát. A Fenerbahce-hoz távozó Viktor Lapena helyét George Dikeoulakos vette át. Erős orosz mag állt össze az Európa Kupa címvédőjénél. A légiósok közül pedig Laura Nicholls futott be elsőnek, aki jó formát mutatott a felkészülési meccseken. A Kurszknál szintén az orosz mag dolgozik együtt augusztus vége óta. Amíg Marta Xargay, DeWanna Bonner és Astou Ndour triója nem áll össze, addig a játékerejüket nehéz meghatározni. Ettől függetlenül Roberto Iniguezben lehet bízni.

Hirdetés