Hirdetés
Európa

Bemutatkozik Yvonne Turner, láthatjuk a Sopron két közvetlen riválisát:

:

Hirdetés

Csütörtökön két mérkőzést rendeznek a női kosárlabda Euroligában. Mindkét találkozó fontos lesz magyar szempontól, hiszen láthatjuk Yvonne Turner debütálását az idei kiírás során, míg a Schio – Gdynia párosításban könnyen lehet, hogy a Sopron közvetlen riválisai mérik össze az erejüket.

Az A-csoportban rendezik a török Cukurova és a Nagyezsda Oreburg mérkőzését. Itt a szezon elején rögtön óriási menetelésben van az Orenburg, hiszen múlt héten Európai Szuperkupát játszott, utána a Kurszkot fogadta bajnoki csúcsrangadón és most Törökországba látogat. Yvonne Turner szereplését sokan követik és a két vereség ellenére bőven lehet találni kapaszkodót az Orenburg szezonjában. Olyan további klasszisokkal, mint Erica Wheeler vagy Laura Nicholls joggal tervezhet úgy George Dikeoulakos, hogy a legjobb nyolc csapat közé oda tudjanak érni. Ehhez szükség lesz idegenbeli sikerekre is, melyek közül az első már csütörtökön megszülethet. A Cukurova ereje felmérhetetlen. Hiába a kiváló nevek (Gabriela Marginean, Nia Coffey, Kayla Alexander), hogy ez Euroliga szinten mit jelent, talán senki nem tudja megmondani.

Fotó: orenbasket.ru

A B-csoportban a Famila Schio fogadja a Gdyniát. Nem lehet tudni, hogy februárban miként alakulnak a csoport erőviszonyai, de benne van, hogy két közvetlen riválist láthatunk soproni szemszögből. Tradicionális párharc ez, annak ellenére, hogy a Gdyniának kimaradt nyolc év, a két klub 1996 és 2006 között tíz alkalommal találkozott már. A Schio szeretne visszajutni a rájátszásba és az első erőssorendben a FIBA munkatársai a 7. helyre rakták őket. Az ottani szakírók Diamond DeShields szerződtetését, Sandrine Gruda hosszabbítását emelték ki. A mi bemutatónk más hangsúlyokat használt, inkább a hazai magot méltatva. A Gdynia legismertebb játékosa az ausztrál válogatott klasszisa Rebecca Allen, míg a legnagyobb erősítése a fehéroroszok ponterős játékosa Maryia Papova. Gundars Vetra elsősorban az összeszokottságban, a csapatmunkában találhat kapaszkodót.

Program

A-csoport

17:00 Cukurova – Nagyezsda Orenburg

B-csoport

20:30 Famila Schio – Arka Gdynia

Hirdetés