Hirdetés
Európa

Bemutatkoznak a Sopron Basket Euroliga ellenfelei: Galatasaray:

:

Fotó: Galatasaray.org

Hirdetés

Október 6-án megkezdődik a női kosárlabda Euroliga 2021/2022-es kiírásának alapszakasza. A magyar csapatok riválisait cikksorozatban mutatjuk be. A Sopron Basket a B-csoportban szerepel, ahol a hatodik riválisa a Galatasaray lesz.

Az elmúlt évadban a Galatasaray a török bajnokságban ezüstérmet szerzett. A fináléban a Fenerbahce-t nem tudták megszorongatni, de számukra fókusz tavasszal az Euroliga főtáblát érő pozíció megszerzése volt és azt egy ötmeccses elődöntő párharc után elérték. Az Euroligában a negyeddöntőig jutottak. Emlékezhetünk rá, hogy az első két meccset Sopronban még elbukták, de jó téli igazolásokkal, mint előbb Angel McCoughtry, majd Sami Whitcomb vagy Epiphanny Prince, versenyképes szintre küzdötték fel magukat.

A Galatasaray-nál a tavalyi Euroliga keretből öt hazai játékos és Aneta Steinberga maradt. Felemásan lehet értékelni ezt a döntést. Az évekkel ezelőtti eredményt hajkurászós, kapkodós éveikhez képest nagyobb a folytonosság. Ha viszont azt nézzük, hogy milyen terveket fogalmaztak az Euroligába való visszatérésükkor 2020 nyarán, akkor ahhoz képest ismét nagyobbak voltak a változások.

Magyar szemmel nagy figyelmet kapott, hogy a Sopron Basket együtteséből ide igazolt a szerb válogatott center Tina Krajisnik. Mellette Riguna Williams és Chelsea Dungee az új igazolások. Amikor teljes a keret, Aneta Steinbergával kiegészülve ezen öt légiós feladata lesz húzni a társakat. Dungee első európai szezonjára készül. A WNBA Draft 5. helyén elkelt játékos Dallasban nem alkotott maradandót. Érdekes lesz figyelni az első európai évét. Riguna Williams-nek viszont Steinberga és Krajisnik mellett abszolút húzóembernek kell lenni.

Keményen meg kell küzdenie a Galatasaray-nak, hogy a tavalyi negyeddöntős szereplést megismételje. Nagy kérdés, hogy mikor tudnak teljes kerettel dolgozni. A török csapatoknak hátrány, hogy a bajnokság csak október közepén indul. Illetve azt soha nem szabad elfelejteni, hogy a téli játékoskeringő hozhat fordulatukat.

Hirdetés