Hirdetés
Európa

Bemutatkoznak a Sopron Basket Euroliga riválisai: Famila Schio:

:

Hirdetés

Október 16-án megkezdődik a női kosárlabda Euroliga 2019/2020-as szezonjában a csoportkör. Mint minden évben, ezúttal is cikksorozatban mutatjuk be a Sopron Basket ellenfeleit. Abban a sorrendben haladunk, ahogy majd a sorsolás szerint a riválisok követik egymást. Az utolsó, hetedik részben a Famila Schio csapatával ismerkedhetünk meg.

Az elmúlt szezonban a tradicionális csapatok közül a Famila Schio-nak maradhatott a legnagyobb hiányérzete az Euroligát tekintve. Sokáig nyeretlenek voltak a sorozatban. Már novemberben végrehajtottak egy korrekciót a kereten Allie Quigley szerződtetésével, de nagy hajrával így is “csak” az Európa Kupás helyet tudták megfogni. Ott pedig a Cukurovát kiejtették, de a későbbi győztes Orenburg búcsúztatta őket. Télen az Olasz Kupát is elveszítették, ugyanakkor a tavaszi időszakra Pierre Vincent rendezte a sorokat. Összességében a bajnokságot magabiztosan húzták be. Azóta pedig még egy trófeával gazdagodtak, hiszen október közepén az Olasz Szuperkupát is megnyerték.

Az olasz döntő MVP-je lett tavasszal Allie Quigley, akit nem tudtak megtartani, Jekatyerinburgba igazolt, de a csapat váza így is folytatja a közös munkját. Quigley pontjait, dinamizmusát mindenképpen pótolni kellett, így a helyére a chicagói csapattársa lett a sztárigazolás Diamond DeShields személyében. Érezhetően több opciót akart a támadás-befejezésekre Pierre Vincent, Jillian Harmon és a San Martinóból megszerzett Jasmine Keys is javítja nemzetközi szinten az esélyeket ilyen szempontból.

A fenti három új igazolás ellenére a Schio a korábbi években megismert arcát, szervezettségét nem veszítette el. A légiósok közül maradt magas poszton a ruitnos francia klasszis Sandrine Gruda és a hazánkban is jól ismert, szlovén válogatott Eva Lisec. Esetében érdekesség, hogy a klub felajánlotta Pierre Vincent-nek az opciót, hogy helyére – ha szakmailag indolkoltnak látja – kereshet másik játékost a nyári átigazolási piacon. A francia szakember azonban kitartott Lisec mellett, ami nagy elismerés.

Egy találó mondás jelent meg nyáron: az olasz válogatott nincs a Famila Schio nélkül és a Famila Schio sem lenne ilyen az olasz válogatott nélkül. A hazai mag mindig is betonbisztos alapokon állt és ez most még tovább erősödött a döntőbeli rivális Ragusától elhozott Sabrine Cinilli megszerezésével. Ha azt nézzük, hogy mellette hiánytalanul folytatja a válogatott magját adó sor, tehát F. Dotto, Battisodo, Crippa, Fassina és Olbis Futo Andrè, akkor látható, hogy idén is összeszokott csapat érkezik a Schio-tól. Hogy ez mire lesz elég, az más kérdés. Az olaszok bíznak benne, hogy a tavalyi vereség-sorozat után versenyben tudnak lenne a rájátszásért.

Hirdetés