Hirdetés
Európa

Bemutatkoznak a VBW CEKK Cegléd Európa Kupa riválisai:

:

Hirdetés

Október 16-án megkezdődik az Európa Kupa 2019/2020-as kíirásának csoportköre. Cikksorozatban mutatjuk be a magyar csapatok csoportellenfeleit. A második részben a G-csoporttal, a VBW CEKK Cegléd riválisaival ismerkedhetünk meg.

Az Európa Kupa G-csoportját az VBW CEKK Cegléd mellett a görög bajnok Olympiacos, az európai elitbe igyekvő Valencia Basket és a belga Namur alkotja.

Az Olympiacos a francia Lattes Montpellier alakulatával szemben veszítette el az Euroliga-selejtezőt, így került az Európa Kupába. A görög bajnok erősségévé az utóbbi években az vált, hogy szépen összegyűjtötték a válogatottjukban számításba vett és légiós-élettel nem tervező játékosokat. Ők egy olyan stabil vázat alkotnak, hogy melléjük 3-4 légiós igazolással minden esztendőben nemzetközi szinten is versenyképes csapat építhető. Ezúttal a Famila Schio-ból ismert görög útlevéllel rendelkező amerikai Jacki Gemelos, a szlovákok klasszis centere Anna Jurcenkova, illetve Bashaara Graves és Jessica Thomas a légiósok. Jól csengő névsor, de nyilvánvalóan minden azon múlik, hogy a kémia miként alakul. Mennyire illeszkednek abba a megalkuvást nem tűrő, kemény védekezést elváró rendszerbe, ami tavaly jellemezte őket.

Az elmúlt hetekben kiemelten foglalkoztunk a Valenciával, ahol a Sopronban is kiváló benyomást keltő spanyol válogatott klasszis Queralt Casas meghatározó játékosként szerepel. Egy hosszú távú építkezés kezdődött, melynek célja, hogy ismét legyen a városban nemzetközi porodon meghatározó gárda. Nagy teszt lesz a klubnak ezen az úton az első EK-szezon. Új igazolásként Casas mellett Julia Reisingerova és Leticia Romero is segítheti a csapatukat. Az elmúlt szezonban elődöntőt vívó gárdából Anna Gómez, Marina Lizarazu, Irene Garí María, Joy Adams, Tamara Abalde, Rebeca Cotano és Meiya Tirera is maradt. Ez jó döntésnek bizonyult. Az eddigi bajnoki meccseiken kifejezetten összeszokott gárda képét mutatták, ami a nemzetközi kupában hatványozottan fontos.

A Namur szintén a magyar bajnoksághoz való kötődés miatt került a cimlapokra felületeinken. Ide igazolt a hazánkban két évet töltő Sarah Imovbioh. A Namur-nál a hat játékos alkotta (De Leyn, Bestagno, Davreux, Mestdagh, Baggio, Geldof) összetartó alapcsapatra építenek. Ezt a sort négy légiós egészíti ki. Egyedül Sofia Da Silva maradt tavalyról. Mellé érkezett a brit válogatott veterán klasszisa Rachael Vanderwal, a macedón Jelena Antic és a PEAC-ból ismert Sarah Imovbioh. Otthon szeretnék megszorongatni az Castors Braine-t, amire ilyen rutinos igazolásokkal lehet is esélyük.

Hirdetés