Hirdetés
Európa

Bemutatkoznak az Aluinvent DVTK és a PEAC-Pécs Európa Kupa riválisai:

:

Hirdetés

Október 16-án megkezdődik az Európa Kupa 2019/2020-as kíirásának csoportköre. Cikksorozatban mutatjuk be a magyar csapatok csoportellenfeleit. A harmadik részben a H-csoporttal, az Aluinvent DVTK és a PEAC-Pécs riválisaival ismerkedhetünk meg.

Az Európa Kupa H-csoportjában két magyar csapat szereplését követhetjük. Itt folytatja az Euroliga selejtezőjét követően az Aluinvent DVTK, illetve nyáron a sorsoláson ebbe a négyesbe került a PEAC-Pécs. A csapataink mellett a francia Basket Landes és a spanyol Cadi La Seu alkotja a csoportot.

A Basket Landes a francia középmezőny egyik legstabilabb pontja. A dobógó ugyan a Lyon, Lattes Montpellier, Bourges Euroligás trió játékereje miatt távolinak tűnik, de egy-egy meccsen még őket is elkaphatják. Celine Dumerc még pályafutása utolsó, kevésbé eredményorientált szakaszában is egy meghatározó zseni irányító-poszton. Mellette Miranda Ayim, Romana Hejdova, Mamignan Toure és Marie-Bernadette Mbuyamba alkotja azt az alapcsapatot, mely már tavaly is náluk szerepelt. Nagy mozgások nem voltak, de azt lehet mondani, hogy a lehetőségekhez képest erősödtek. A kulcsembereik közül Alexia Plagnard (Bourges) és Marie-Michelle Milapie (Lattes-Montpellier) távozott. Az új érkezők sorát pedig Ana Suarez (Nantes-Rezé), Katherine Plouffe (Bourges), Aby Gaye (Tarbes) és Marie-Eve Paget (Charleville-Mézières) adja. A magas posztok feltöltése és a jobb rotációs lehetőségeik miatt bizakodva nyilatkoztak a szezon elején.

A katalán Cadi La Seu tavaly a harmadik helyével minden előzetes várakozást felülmúlt a spanyol élvonalban. Ezt megelőzően ugyanis három évig nem jutottak a legjobb négy közé sem.  Több játékosuknak előrelépést kínált ez a remek menetelés. Nem véletlen, hogy hatan távoztak és így a helyükre hat új érkezőt kell beépíteni. Csak a teljesség kedvéért: Laura Peaa (Snatt´s Femení Sant Adrià), Yoyo Nogic (Providence), Sydney Wiese (AS Ramat Asharon), Elin Gustavson (Star Center Uni Ferrol), Tinara Moore (Valencia Basket)  és a veterán center Lucila Pascua (Lointek Gernika) az új szerzeményeik. A Cadi La Seu esetében a versenyképes szereplés kulcsát abban érdemes keresni, hogy Yurena Diaz, Ana María Palma, Ariadna Pujol, Irati Etxarri és Georgina Bahí egy olyan összetartó vázt ad, amely a spanyol élmezőny egyik legegységesebb gárdájává teszi őket.

Hirdetés
Hirdetés