Hirdetés
Európa

Bemutatkoznak az Atomerőmű KSC Szekszárd Euroliga ellenfelei: Reyer Venezia:

:

Fotó: legabasketfemminile.it

Hirdetés

Október 6-án megkezdődik a női kosárlabda Euroliga 2021/2022-es kiírásának alapszakasza. A magyar csapatok riválisait cikksorozatban mutatjuk be. Az Atomerőmű KSC Szekszárd az A-csoportban szerepel, ahol az első riválisa a Reyer Venezia lesz.

2021-ben már a második csapatbemutató összeállítást készíthetjük az olaszokról egy Reyer Venezia – Atomerőmű KSC Szekszárd mérkőzés felvezetéseként. Tavasszal ugyanis ez a két gárda vívta az Európa Kupa elődöntőjét. Szoros csatában nyert akkor a velencei alakulat, mely végül a finálét elveszítette a Valenciával szemben. Utána viszont lendületben maradtak. A Famila Schiót legyőzték a döntőben és ezzel az Euroliga főtáblájára is feljutottak. A csapatuk az elmúlt évadban nem játszott a legrangosabb sorozatban, de a előtte világjárvány miatt félbeszakadt szezonban ott volt az Euroligában. Akkor éppen a DVTK-t ejtették ki a selejtezőben.

A sikeres szezon után történtek változások a keretben és a stábban. Giampiero Ticchi vezetőedző távozott, a helyét segítője Massimo Romano vette át. Nagy szakmai irányváltásra nem lehet számítani. A korábban megkezdett munka folytatása szerepelt a hivatalos közleményekben. A légiósok közül Natasha Howard és Temi Fagbenle elhagyta a klubot. Howard Oroszországban, Fagbenle Törökországban folytatja. Túlzás lenne azt állítani, hogy távozásuk derült égből villámcsapásként érkezett. Bár nyilván nem látunk bele a fejekbe, de a mutatott teljesítmények alapján a fókusz inkább a litván center Gintare Petronyte és a szerb válogatottal remeklő Yvonne Anderson megtartásán volt. Ezt pedig elérték. Ilyen kaliberű amerikai játékos európai papírokkal rengeteget ér az Euroligában.

Velencében mindig nagy figyelmet kap, hogy miként sikerült menedzselni az olasz magot. A Famila Schióval zajló versenyfutásukat is rendre ez határozza meg. Az Európa Kupa négyes döntője alkalmával a szekszárdi szurkolók által is megismert olasz sor (Penna, Carangelo, Bestagno, Pan, Attura, Camporeale, Rescifina) visszatér és ez rendkívül stabil alapokat jelent. Francesca Pan például most írt alá egy többéves szerződést. Kölcsönből visszajött Sara Madera, akinek a tehetsége és az utánpótlásban elért sikerei elvitathatatlanok. Most már illene a profik között is dominánsabb teljesítményt nyújtania. Új érkező Kayla Thornton és a spanyol válogatott klasszis centere Astou Ndour. Thornton a Dallas Wings csapatával vasárnap fejezte be a WNBA-t. A beépítéséhez idő kell. A spanyol válogatott center Astou Ndur pedig a Chicago Sky együttesével a WNBA rájátszásában érintett. A kettőjük hiánya alapjaiban meghatározhatja az októbert Velencében.

Az előszezonban a Reyer Venezia játszott a Szekszárd és a Győr együttesével is. Nekik a fő esemény szeptemberben az Olasz Szuperkupa volt, ahol az utolsó másodpercekben egy triplával kaptak ki a Famila Schiotól. Azon a 67-64-re elveszített meccse Yvonne Anderson, Francesca Pan és Gintare Petronyte hármasa határozta meg a játékot. Ez vélhetően az október eleji találkozókon is így lesz, tehát a Szekszárd ellen is. A Velencére komoly csaták várnak hazai porodon, ha el akarják érni a céljukat, a bajnoki címük megvédését. Nagy kérdés, hogy az Európa Kupa szintjén hatékonyan működő alapcsapatok miként tudja kezelni az Euroliga terhelést.

Hirdetés