Hirdetés
Hirdetés
Európa

Bemutatkoznak az Atomerőmű KSC Szekszárd Euroliga selejtezős ellenfelei: ACS Sepsi-SIC:

:

Fotó: Sepsi-SIC Facebook

Hirdetés

Kedden és szerdán a sepsiszentgyörgyi Euroliga-selejtezőn szurkolhatunk az Atomerőmű KSC Szekszárdnak. Kedden a török Kayseri, szerdán a Sepsi-SIC lesz a rivális. A torna felvezetéseként készítettünk interjút Bálint Réka csapatkapitánnyalStuder Ágnessel és Zseljko Djokics vezetőedzővel. Cikksorozatban mutatjuk be a szekszárdiak ellenfeleit. A második részben az ACS Sepsi-SIC csapatával ismerkedhetünk meg.

A sepsiszentgyörgyi együttes második alkalommal vívhat Euroliga selejtezőt. Tavaly a második hullám kellős közepén lebonyolított selejtezőn a törökországi Kocaeli-ben a Gironával mérkőztek. Oda úgy utazott a Sepsi, hogy egyetlen tétmeccset sem játszottak addig. Ez meglátszódott a mérkőzés képén. A spanyolok érvényesítették a fölényüket. Utána viszont az Európa Kupa maximálisan kárpótolta az ötszörös román bajnok, hatszoros román kupagyőztes gárdát. Egészen a negyeddöntőig meneteltek. A nyolcaddöntős-negyeddöntős buborékot meg is rendezték és annak lebonyolításáért számtalan elismerést kaptak. Így utólag ez talán egy jobb forgatókönyv volt, mint az Euroliga csoportkör. Mivel hazai porondon nem mutatkozik érdemi kihívó, így a Sepsi számára a fejlődés következő lépcsőfoka viszont már egyértelműen az Euroliga főtábla.

Az elmúlt évadhoz képest átalakult a Sepsiszentgyörgy kerete. Kelemen Kincső, Kovács Renáta, Andre Mandache, Marie Ruzickova, Becca Tobin, Pinelopi Pavlopoulou és Rebekah Gardner távozott. Annemarie Gödri-Părău pedig bejelentette, hogy személyes okokra hivatkozva a következő hónapokban nem ölti magára a zöld-fehér mezt, így ebben az időszakban a montenegrói Jovana Pašić lesz a csapatkapitány. Pašić bekerült a FIBA által kiemelt játékosok közé, ahol a szekszárdi Zala Friskovec is helyet kapott.

Nagyon megtisztelő, hogy engem választottak csapatkapitánynak. Különösen azért, mert ezzel úgy érzem, hogy a klub a munkámat és az elhivatottságomat még jobban értékeli. Továbbra is harcolok és mindent megteszek a csapatért. Remélem, hogy ebben az idényben a szurkolókkal közösen újabb szép fejezetet írunk a klub történetében. Hajrá, Sepsi-SIC!

– nyilatkozta a Sepsi-SIC Facebook oldal Pasic, aki tavasszal az Európa Kupa menetelés alkalmával 33.3 perc alatt 12.4 pontot és 4.0 lepattanót átlagolt. Idén is egyértelműen vezér-szerep vár a montenegrói válogatott játékosra.

A Sepsi-SIC új érkezői közül egészen biztosan Brianna Fraser a legismertebb olvasóink számára, hiszen az elmúlt két évet Magyarországon a Vasasnál töltötte. Külön ki is emeltük, hogy rendkívül eredményesen sikerült a debütálása. Amikor szeptember elején a Sepsiszentgyörgy Budapesten túrázott, 76-57-re múlta felül a TFSE-MTK együttesét. Ekkor Fraser 16 pontot ért el. A BKG PRIMA Szigetszentmiklósnál 80-69 arányban bizonyultak jobbnak. Ezen az amerikai játékos 32 pontot jegyzett. Végül a Ludovika-FCSM Csatától 68-66-ra kaptak ki. Brianna Fraser 24 ponttal zárt. Fraser a jól sikerült európai szezonok után a Connecticut Sun edzőtáborában is lehetőséget kapott májusban. Kár érte, hogy nem tudott az első meccsekre egy szerződést kiharcolni, óriási lehetőség lett volna a szimpatikus amerikai játékos számára.

Az új szerzemények közül a szerb irányító Maja Miljkovic helyzete speciális, hiszen a selejtezőn résztvevő Kayseritől érkezett. A rutinjával szintén vezér lehet. A Sepsi együtteséből az igazolások közül Aaliyah Wilson nem lehet itt a selejtezőn. A hétvégén zárult számára az Indiana Fever-rel a WNBA szezon és közben meg is sérült. Shaqwedia Wallace érkezését jelentette be a napokban a klub. A 32 éves , 175 cm magas Wallace az elmúlt évadban az Adana Basketbol és az izraeli Ramat Gan játékosa volt, de a Castors Braine színeiben az Euroligát is megjárta. Nem ejtettünk szót az egykori orosz válogatott centerről, Marina Baș-ról (Kuzina). A 35 éves magas játékos Törökországban ment férjhez korábbi edzőjéhez, az elmúlt években ott élt. Legutóbb a Botas-t erősítette. A török időszak előtt az orosz topcsapatokban is megfordult és szerepelt a válogatottal több nagy tornán.

Óriási lehetőség kapujában áll a Sepsi, hiszen hazai pályán, immár szurkolók előtt játszva küzdhet meg a klub eddigi legnagyobb nemzetközi sikeréért. Rutinos játékosok érkeztek, olyanok, akik elvileg képesek arra, hogy azonnal hatást gyakoroljanak a játékra. A Fraser, Pašič, Wallace, Miljković négyes a ŽKK Vojvodina ellen kifejezetten eredményesnek bizonyult a héten. Baș viszont még nem játszott, ő majd élesben debütál. Ilyen szempontból új embert bedobni a mély vízbe mindig rizikó. Örök kérdés, hogy a hazai mag mennyit tud vállalni. Annemarie Gödri-Părău kiválása nagy veszteségnek látszik. Számtalan kérdőjel van a selejtezőre fordulva sepsiszentgyörgyi oldalon, de a csoport másik tagja kapcsán is elmondhatjuk ugyanezt.

Hirdetés