Hirdetés
Archivum

Bemutatkoznak az Euroliga Final Four csapatai: Dinamo Kurszk:

:

Hirdetés

Április 14. és 16. között rendezik az Euroliga 2016/2017-es szezonjának négyes döntõjét Jekatyerinburgban. Bemutatjuk a Final Four csapatait. Sorozatunk negyedik részében a Dinamo Kurszk együttesével ismerkedhetünk meg.

A Dinamo Kurszk fennállása második Euroliga négyes döntõjére készül. Két évvel ezelõtt Prágában bronzérmet szereztek és szinte biztosak lehetünk abban, hogy ezzel most nem elégednének meg. A kurszkiak a mezõny egyetlen veretlen csapata. Mind a 16 mérkõzésüket megnyerték idén az Euroligában. Az A-csoport élén végeztek, majd a rájátszásban a Bourges-t búcsúztatták 2-0-ra. Érdekes helyzet alakult ki, hiszen a Bourges ellen mind a két találkozón közel álltak ahhoz, hogy megszakadjon ez a széria, de végül szoros végjátékban hozták a kötelezõket. Az orosz bajnoki alapszakaszt megnyerték és eddig a tökéletes szezonjukat egyedül az Orosz Kupa hazai pályán elveszített fináléja rontja.

A Kurszk kerete gyakorlatilag mindenben felnõtt a Jekatyerinburghoz. Angel McCoughtry és Nnemkadi Ogwumike révén két klasszis zsenijük van. A magas posztok megerõsítése kiválóan sikerült. Itt ki kell emelni a fiatal Maria Vadeeva teljesítményét, de a francia Helena Ciak is meglepõen sokat tud hozzátenni. Anna Cruz, Epiphanny Prince és Elena Kirillova a külsõ sorban extra. Hogy lepattanónkban mennyire domináns a Kurszk, azt jól mutatja: 40.3 lepattanót szedtek eddig átlagban ebben a szezonban. Ennek az elõnye, hogy rendkívül sok pontjuk van második esélybõl és mivel kiváló kezû játékosok alkotják a keretüket, gyakorlatilag képesek bárkit bedarálni. 78 pontot átlagoltak a 16 meccsen, ami a 78.6 pontos Jekatyerinburg mögött a második. Ahogy már kiemeltük, a kurszkiak gyûjtik a legtöbb lepattanót és a második legtöbb gólpasszt is õk jegyzik.

Idén a Final Four mezõnyébõl mind a három csapatot legyõzték már, az USK Prahát és a Fenerbahce-t az EL-csoportkörében kétszer-kétszer, míg a Jekatyerinburgot a bajnokságban. A Bourges mutatta meg leginkább, hogy miként lehet megszorongatni a Kurszkot. Az elsõ meccsen azzal húztak nagyot a franciák, hogy kiválóan védekeztek és teljesen kizökkentették a kurszkiakat a ritmusból. Gyakorlatilag mindenkit kizártak támadásból a McCoughtry, Ogwumike kettõs kivételével. Ennek megfelelõen erre a duóra óriási felelõsség hárult. A másodikon pedig a gallok felvették a dobóversenyt és abból egy látványos pontgazdag csata kerekedett. Bármelyik utat is választják a kurszkiak aktuális riválisai, nem lesz egyszerû feladat legyõzni ezt a csapatot.

Hirdetés