Hirdetés
Archivum

Bemutatkoznak az UNIQA Sopron Euroliga ellenfelei: Good Angels Kosice:

:

Hirdetés

Folytatjuk az UNIQA Sopron Euroliga ellenfeleit bemutató cikksorozatunkat. A negyedik részben a sorsolási kalapok szerint haladva a Good Angels Kosice együttesével ismerkedhetünk meg.

A kassai csapatot jól ismerhetjük, hiszen rendszeresen nagy terjedelemben számolunk be a klub körüli történésekrõl. Kassán minden évben nagy kérdés, hogy összejön-e az anyagi fedezet az Euroliga részvételre és ha ez rendelkezésre is áll, érdemes-e az egyre erõsödõ riválisok között bevállalni az indulást.

Erõsen szubjektív megjegyzés, de amíg Kassán a szlovák válogatott jól ismert magja rendelkezésre áll, addig nemzetközi porondon nagy baj nem érheti a csapatot. Nyilvánvaló, hogy nem Final Four szereplésben gondolkozva, de a Hruscakova, Balintova, Kissova, Stehlikova, Janoscikova ötössel, mely kiegészül Zirkovával, tisztességesen helyt lehet állni az Euroligában.

A szlovák mag az idei évre bõvült Anna Jurcenkova visszatérésével. Jurcenkova kilenc évet már lehúzott a klubnál. Ezt követõen sem a brnói, sem a németországi kitérõ nem volt egy sikertörténet, de érkezése így is erõsítés lehet. Fõleg azért, mert egy Európán kívüli légiós helyet más poszton is fel tudtak használni. Visszatért a klubhoz Crystal Langhorne, akivel így a palánkok alatt nagyon rendben lesz a szlovák bajnok. Régen voltak ennyire elégedettek Kassán egy tengerentúli légióssal. Langhorne a tavalyi sérülése után idén teljes Euroliga szezont teljesítve komoly húzóember lehet.

Új igazolásként érkezik Shenise Johnson, aki Sopronban az elmúlt évek legjobb újonc amerikai játékosa volt. Személyisége, sportág iránti alázata joggal tette népszerûvé a szurkolók körében. Bár rettenetes az apropó, ami miatt Törökországból el kellett jönnie, de a pályafutása szempontjából nem akkora veszteség, hogy kikerült a török játékoskeringõbõl. Több van benne, mint a török középmezõny és az Európa Kupa. Johnson a soproni csapatban abszolút húzóember volt és tekintve, hogy most nagyobb nemzetközi rutinnal rendelkezõ játékosok lesznek körülötte, mint akkor Sopronban, ebbõl nagyon jó dolog is kisülhet.

Hirdetés