Hirdetés
Archivum

Bemutatkoznak az UNIQA Sopron Euroliga ellenfelei: Perfumerias Avenida Salamanca:

:

Hirdetés

Lezárjuk az UNIQA Sopron Euroliga ellenfeleit bemutató cikksorozatunkat. Az utolsó részben a Perfumerias Avenida Salamanca együttesével ismerkedhetünk meg.

A Salamanca egy évvel ezelõtt kifejezetten kedvezõ helyzetbõl várta a tavaszt, majd mindent elveszített. Az Euroliga negyeddöntõjére pályaelõnyben készültek a késõbbi gyõztes USK Praha ellen, aztán megsérült Shay Murphy… Az eredményt ismerjük, a prágaiak továbbmentek és megnyerték a trófeát. A bajnokságban pedig a Gironával szemben alulmaradtak a fináléban.

Az eredményektõl függetlenül a Salamanca együttesénél érett a keret felfrissítése és erre rászánták ezt a nyarat. Marta Fernandez és Anna Montañana visszavonulása, illetve Marta Xargay távozása miatt ezúttal a spanyol magot is ki kellett egészíteniük. Érkezett Jekatyerinburgból Silvia Dominguez. A kiváló irányító Oroszországban kevés lehetõséget kapott, de esetében természetesen klasszis játékosról beszélünk. A Fenerbahce gárdájától pedig elhozták Astou Ndour-t. A nagy tehetségnek tartott center esetében sokan megkérdõjelezték a törökországi szerzõdést és úgy tûnik, hogy a kritikusoknak igazuk volt. Ndour alig játszott és nem fejlõdött, miközben ezek pályafutásának legfontosabb évei. Nála várható egy nagy elõrelépés Salamancában.

Érdemes megnézni a spanyol együttes új légiósait, hiszen ott is akadtak változások. Az eddigi meccsek alapján nagy fogás a román Gabriela Marginean, aki bizonyítja, hogy magasabb szinten is ponterõs játékra képes. A bajnoki címvédõ Girona legjobbját is megszerezték Vanessa Gidden személyében, aki viszont 30 éves kora ellenére még nem szerepelt az Euroligában. Még két európai játékos érkezett, a rutinos horvát válogatott Ana Lelas. Neki egyelõre csak rövid távú szerzõdése van, de ez meghosszabbítható és nem lenne meglepetés, ha élnének vele a spanyolok. Magas posztokra pedig jött a lett válogatott Kristina Vitola, tõle elsõsorban részfeladatok megoldását várják.

A Salamanca szerzõdtetett két amerikai légióst is, Jacki Gemelos és Tricia Liston személyében. A 185 cm magas erõcsatár Liston még a WNBA döntõjében érdekelt, részben a helyettesítésére érkezett Lelas. Gemelos viszont már ott lehet a rajtnál. Gemelos nyáron azzal került a címlapokra, hogy öt (!) ACL-mûtét után megkapta élete elsõ szerzõdését a WNBA-ben. Õ helyettesítette Chicagóban Allie Quigley-t, amíg az Európa-bajnokságon szerepelt.

A Salamanca az évad elején elveszítette a spanyol Szuperkupát és a bajnokság elsõ fordulójában is beleszaladtak egy pofonba, ami azt mutatja, hogy idõ kell, amíg összeáll a keret. Nehéz és az évad ilyen korai szakaszában nem is szabad jósolni, de szigorúan a neveket és a rutint nézve, ennek a csapatnak helye van a rájátszásban.

Hirdetés