Hirdetés
Európa

Bemutatkoznak Simon Zsófiáék:

:

Hirdetés

A Zaragozában zajló összevont spanyol nyitó forduló vasárnapi játéknapján bemutatkozik a Mann Filter Casablanca, melynek sorait Simon Zsófia is erősíti. Az ellenfelük a Salamanca lesz.

Fotó: Mann Filter Casablanca

Olyan szempontból nem hazai pályán lép a pályára a Mann Filter Cacablanca, hogy Zaragozában nem abban a csarnokban rendezik az összevont nyitó forduló mérkőzéseit, amely a csapatuk hazai pályája. Ettől függetlenül a szurkolóikra számíthatnak a játékosok és saját közönség előtt óriási dolog szerepelni egy ekkora eseményen. A Mann Filter Casablanca az előszezonban mindkét felkészülési meccsét megnyerte és nagy reményekkel várják az új évadot. A korábbiakhoz képest erõsebb keretet raktak össze.

A csapat összeállítása szeptember közepére vált teljessé a litván válogatott Kamile Nacickaite és a hazánkban is megforduló Nevena Markovic megszerzésével. Az új érkezők további sorát, Simon Zsófia mellett még Aina Ayuso, Umi Diallo, Cierra Dillard és Merritt Hempe alkotja. A keretbõl Simon és Dillard első spanyolországi évére készül. Sőt, Dillard első profi légiós évét kezdi.

A University at Buffalo egykori sztárja ugyanakkor rendszeresen elmondja, hogy nagy várakozásai vannak a spanyol ligával kapcsolatban és csupa jót hallott az európai játékról. Két feltörekvő tehetséget is igazolt a klub Aina Ayuso és Umi Diallo személyében. Mindketten játéklehetőség és további fejlődés reményében igazoltak Zaragozába.

A Salamancánál igazán nagy változások történtek. Maradt egy szűk mag, melyet Silvia Domínguez, Laura Gil, Erika de Souza és Jewell Loyd alkot. Hozzájuk pedig Andrea Vilaró (Cadí La Seu), Emese Hof (Hurricanes Miami), Evelyn Akhator (Besiktas), Karlie Samuelson (Castors Braine), Kristine Vitola (TTT Riga), Maite Cazorla (Oregon) és Tiffany Hayes (CCC Polkowice) csatlakozott.

Nem véletlenül szerepelnek a játékosok neve mellett korábbi klubjaik. Szépen kirajzolódik, hogy a spanyoltól jelentősen eltérő más piacról válogatottak ezúttal a klub vezetői. Kiváló nevek alkotják a keretet, de rengeteg a kérdőjel. Segítheti a Salamancát, hogy mindössze az Európa Kupában indulnak. Ez valamivel kisebb terhelés, mint az Euroliga. Ugyanakkor hazai porondon nagy lesz a nyomás, hogy visszaszerezzék vezető helyüket.

A találkozó 13 óra 15 perckor kezdődik.

Fotó: Mann Filter Casablanca

Hirdetés