Hirdetés
Archivum

Bemutatkozott a 2011-es Ázsia Bajnokság:

:

Hirdetés

Japánban, Omura városában a FIBA elöljáróinak jelenlétében bemutatták a 2011-es Ázsia Bajnokságot. Az Olimpiára kvalifikáló tornát a kelet-ázsiai szigetország 2,5 millió dollárból rendezi.

Látványos külsõségek közepette hétfõn tartották a 2011-es Nõi Kosárlabda Ázsia Bajnokság prezentációját. Az eseményen megjelent többek között Japán egykori miniszterelnöke, a Japán Kosárlabda Szövetség jelenlegi elnöke Taro Aso, a Fiba Ázsia vezérkara és a nemzetközi kosaras élet több jelentõs képviselõje.

 
A hivatalos program során a szervezõbizottság tagjai leleplezték a küzdelemsorozat logóját, bemutatkozott a házigazda Omura városa és egy részletes tájékoztató is elhangzott, melybõl kiderült, hogy 2.5 millió dollárból rendezik meg a kontinenstornát.

A 2011-es Ázsia Bajnokság, mint kosárlabdában az összes jövõ évi kontinensvetélkedés, Olimpiai kvalifikációs tornaként is funkcionál. Ázsiából a gyõztes jut ki egyenes ágon az ötkarikás játékokra, míg a második és harmadik helyezett pótselejtezõn vehet részt.

Hirdetés