Hirdetés
Archivum

Bemutatkozott a Famila Schio együttese:

:

Hirdetés

Hétfõn este a Famila Schio csarnokában a Pala Campagnola-ban megtartották az olasz bajnokcsapat 2013/2014-es keretének prezentációját. Bemutatkoztak az új légiósok, köztük Honti Kata és a spanyol szakmai stáb is.

A Schio különleges évadra készül, hiszen a csapat a fennállása 40. évfordulóját ünnepli. Egy másik évszám mellett sem szabad szó nélkül elmenni. A Famila üzletlánc alapítója Marcello Cestaro már a 26. szezonját kezdi a klubelnöki székben. A 76 éves üzletember korábban a padovai labdarúgócsapat elnöke is volt, de nyáron minden érdekeltségével kivonult a fociból és a sport területén egyedül a nõi kosárlabdára összpontosít.

Az elnök a sajtó munkatársainak elmondta, hogy sokat vár az új évadtól és szeretné, ha hazai porondon megvédenék a címeiket. Az edzõváltás kapcsán Cestaro nem titkolta, hogy egy kiváló embert és egy felkészült szakvezetõt ismert meg Maurizio Lasi-ban, de az eredményesség mellett közönségszórakoztató játékot is vár. Ezen a területen pedig nem látott elõrelépést, így esett végül a választása Miguel Mendez-re.

A Schio október 13-án a Chieti ellen kezdi a bajnokságot. Addig a csapatra több felkészülési találkozó is vár. Az elsõ nagyobb érdeklõdésre számot tartó elõszezonbeli mérkõzést szeptember 15-én Torinóban a Lavezzini Parma ellen vívják Honti Katáék.

A Schio új légiósai

Forrás: facebook.com/famila.basket.schio

Hirdetés