Hirdetés
Archivum

Bemutatkozott a Gyõr az Euroligában:

:

Hirdetés

Lejátszotta elsõ Euroliga mérkõzését a Gyõr. Fûzy Ákos csapata 80-63-as vereséget szenvedett, de méltó ellenfele volt a végsõ gyõzelemre is esélyesnek tartott Valenciának.

Nem kis izgalommal készült a gyõri csapat az elsõ Euroliga mérkõzésére, ráadásul nem is akármilyen vendég érkezett, hanem a Ros Casares Valencia. A spanyol alakulat még nem teljes kerettel készül – Lauren Jackson, Sancho Lyttle és Maya Moore késõbb csatlakozik a társaihoz -, de Natalia Hejkova így is ütõképes együttest küldhetett pályára. A hazaiak kerete sem volt teljes, a sérüléssel bajlódó Edita Sujanová, Semsei Barbra és Rubold Eszter nem léphetett pályára és a hétfõn érkezett Renee Montgomery beépítéséhez is idõre van szükség.

Idegesen kezdtek a csapatok, ahogy tegnap Sopronban, úgy ma is érzõdött, hogy a szezon elsõ nemzetközi mérkõzését játsszák az együttesek. A gyõriek nyugodtak meg elõbb, 4 és fél perc alatt 10-4-re léptek el. A Valencia csak az elsõ negyed végére tudta rendezni a sorait. Igaz ekkor egy 9-0-s futással 15-13-as elõnyüket 24-13-ra növelték.

A második szakasz döntõnek bizonyult. A Gyõr még 26-22-re felzárkózott, de ezt követõen beindult az úthenger. A vendégek a legszebb napjait idézõ Wauters és a kiemelkedõ formát mutató Murphy vezetésével a nagyszünetre 45-28-as elõnyre tettek szert. Sajnos a hazai együttesen ekkor érzõdött igazán, hogy ehhez az iramhoz még nem szoktak hozzá. Egyedül Iva Ciglar tartotta a lépést a vendégekkel, Nagy-Bujdosó pontjait és Montgomery szívós védekezését hiányolhattuk ebben a szakaszban.

A harmadik negyed elején beragadt a Gyõr és ekkor egy 8-0-s spanyol futás után 25 egységre hízott a differencia. Ezekben a percekben benne volt a pakliban egy kiütéses vereség is, de Rasheed Ritáék komoly tartásról tettek tanúbizonyságot. A nagy hátrány ellenére nem adták fel és 20 pont környékén tartották a differenciát. 30 perc után 65-43 állt az eredményjelzõn.

A negyedik szakaszban már bátrabban nyúlt mindkét szakvezetõ a kispadokhoz. Fûzy Ákos tanítványai ügyesen kihasználták, hogy helyenként már lankadt a valenciai játékosok figyelme és sikerült 20 pont alá faragni a hátrányt. A 80-63-as végeredményt az utolsó másodpercekben Renee Montgomery triplája alakította ki.

A Gyõr legjobbja a 15 pontos Iva Ciglar volt, de ki kell emelni Rasheed Rita 14 pontját és a kisebb sérüléssel bajlódó Hollingsworth (10 pont, 8 lepattanó) harcias játékát is. A másik oldalon Ann Wauters dupla-duplát (19 pont, 11 lepattanó) ért el, míg Eshaya Murphy 26 ponttal vette ki a részét a sikerbõl. Honti Kata neve mellé 8 pont, 5 lepattanó és 5 gólpassz került.

Eredmény
UNI SEAT Gyõr-Ros Casares Valencia 63-80 (13-24, 15-21, 15-20, 20-15)

Statisztika

Hirdetés