Hirdetés
Archivum

Bemutatkozott a spanyol válogatott:

:

Hirdetés

Korábban már hírt adtunk arról, hogy hétfõtõl nyári összetartáson vesz részt a szeptemberi Világbajnokságra készülõ spanyol válogatott. A csapatot a nyilvánosság számára egy sajtóesemény keretében mutatták be Madridban.

Fotó: FEB.es

Fotó: FEB.es

A tenerife-i Világbajnokságra házigazdaként készülõ spanyol válogatott nyári összetartására 16 játékost hívott be a szakmai stáb. Õk név szerint Tamara Abalde, Belén Arrojo, Queralt Casas, María Conde, Anna Cruz, Silvia Domínguez, Laura Gil, Nogaye Lo, Laura Nicholls, Cristina Ouviña, Laia Palau, María Araujo, Leonor Rodríguez, Beatriz Sánchez, Alba Torrens és Marta Xargay. A keret tagjai vasárnap már átestek az ilyenkor kötelezõ orvosi vizsgálaton. Komoly sérült nélkül hangolhatnak a spanyolok az õszi feladatokra.

A hétfõi fogadáson Spanyolország sportminiszter-asszonya María José Rienda és Jorge Garbajosa, a Spanyol Kosárlabda Szövetség elnöke köszöntötte a játékosokat. Mellettük a válogatott fõtámogatójának a CaixaBank pénzintézetnek a regionális vezetõje mondott rövid beszédet. Garbajosa a spanyol nõi kosárlabdázás “legnagyobb és legfontosabb” kihívásának nevezte a Világbajnokságot. Emellett a játékosok és a szakmai stáb egységét, elhivatottságát emelte ki, amivel “közösen sikerre vihetik” a rendezést.

A spanyol válogatott a köszöntés után útra kelt Palma de Mallorcára, ahol július 6-ig edzõtáboroznak. Az összetartás végén Japánnal vívnak két meccset. Ezt követõen augusztus végén folytatódik a munka. Akkor már a közvetlen világbajnoki felkészülés veszi kezdetét.

Fotó: FEB.es

Fotó: FEB.es

Hirdetés