Hirdetés
Archivum

Bemutatkozott Alaina Coates a Chicago Sky együttesében:

:

Hirdetés

Vasárnap késõ este lejátszotta elsõ elõszezonbeli mérkõzését a WNBA-ben a Chicago Sky. A találkozón bemutatkozott a Sky színeiben a Sopron Basket centere Alaina Coates, aki 20 percet töltött a pályán, 2 pontot és 1 lepattanót jegyeztek fel a neve mellé.

A Chicago Sky az elsõ találkozóján az Atlanta Dream együttesével mérte össze az erejét a Wintrust Arénában. A Dream szinte végig vezetve 78-61-es gyõzelmet aratott. Mindkét csapatban akadtak hiányzók. Atlantai oldalon Angel McCoughtry, míg a hazaiaknál Diamond DeShields, Jamierra Faulkner, Astou Ndour és Courtney Vandersloot nem állhatott a szakmai stáb rendelkezésére.

Alaina Coates története itthon is nagy figyelmet kapott. Az elmúlt szezonban a WNBA Drafton második helyen szerezte meg a játékjogát a Sky, de a töréses bokasérülése miatt nem léphetett pályára tavaly. Ezt követõen február végén Sopronban kezdte meg profi pályafutását a kiváló adottságokkal rendelkezõ center. A Fenerbahce elleni sorsdöntõ Euroliga negyeddöntõ napján édesapja tragikus hirtelenséggel elhunyt és természetesen ezt követõen hazatért az Egyesült Államokba. Ilyen lelki állapotban tudta megkezdeni Coates a WNBA-s karrierjét.

A Sky szakmai stábja a Quigley, Montgomery, Bulgak, Hopkins, Dolson ötösössel futott neki a mérkõzésnek. Az elsõ negyed közepén egy idõkérést követõen sorcserét hajtottak végre. Ekkor érkezett a Copper, Coates, Parker, Williams, Alston ötös. Coates az elsõ negyedben nem vállalt dobást, ennek végén csapata egyébként 23-20-as hátrányban volt. A második szakaszban is hasonló rotációt alkalmazott a Sky szakvezetése. A feltörekvõ center a félidõ utolsó öt percében így ismét pályára lépett és két mezõnykísérletébõl egyet értékesített is. Ezzel a dobással még 34-29-re felzárkózott a chicagói gárda, de a folytatásban a 10 pontot is átlépte a differencia.

A 43-31-es félidõt követõen a harmadik negyedben az elõszezonra jellemzõ hullámzó játékkal folytatódott a mérkõzés. Elõbb ellépett 15 ponttal a Dream, majd 56-50-nél 6 egységre is megközelítette riválisát a Sky. A játékrész végén 59-52-es eredményt rögzíthettünk. Coates ebben a szakaszban négy perc alatt 1 lepattanót jegyzett. Ezt követõen a negyedik negyedben ismét a Dream fölénye rajzolódott ki.

A Sky szakmai stábja a rutinosabb játékosokat, köztük Allie Quigley-t nem szerepeltette ebben az etapban. Érdemes kiemelni, hogy Quigley közel 14 perc alatt 7 ponttal és 2 gólpasszal zárt. A fiatalok viszont sok lehetõséget kaptak. Coates közel 8 percet töltött a pályán és ekkor két mezõnykísérletet vállalt. A Sky játékára a sok hiányzó rányomta a bélyegét. A Dream így végül 78-61-es gyõzelmet aratott, a keretükben Tiffany Hayes zárt 16 ponttal.

Eredmény

Chicago Sky – Atlanta Dream 61-78 (20-23, 11-20, 21-16, 9-19)

Statisztika

Hirdetés