Hirdetés
Archivum

Bemutatkozott az elõszezonban a címvédõ:

:

Hirdetés

Három mérkõzéssel folytatódott csütörtök hajnalban a WNBA elõszezonja. A Los Angeles Sparks a Seattle Storm, a San Antonio Silver Stars a Connecticut Sun, míg a Washington a New York Liberty gárdájával mérte össze az erejét.

A legérdekesebb mérkõzésnek a Seattle Storm és a Los Angeles Sparks összecsapása tûnt. A Seattle Lauren Jackson, Sue Bird és Katie Smith nélkül állt fel, míg a Sparks keretében Tina Thompson kivételével az összes ikon helyet kapott. Az elsõ félidõben ennek megfelelõen a Los Angeles nagy elõnyre tett szert, 20 perc játék után 41-25-re vezettek.
 

A folytatásban rengeteget cserélt a két szakvezetõ, néha kifejezetten szokatlan összeállításban láthattuk a csapatokat, így rendkívül hullámzó volt a játék színvonala is. A negyedik szakasz felénél például nemcsak ledolgozta hátrányát a Seattle, de 1 ponttal a vezetést is átvették. A folytatásban fej-fej mellett haladtak a csapatok, az utolsó másfél percben azonban a Sparks célzott pontosabban és ezzel 71-64-re megnyerték a találkozót. A mérkõzés legjobbja a 17 pontot és 5 lepattanót szerzõ Candace Parker volt.

A San Antonio Silver Stars együttese 80-56 arányban ütötte ki a Connecticut Sun gárdáját. Az egyértelmû összecsapáson a gyõztes csapat legjobbjának a 14 pontos Sophia Young és a 10 pontos Becky Hammon bizonyult. A mérkõzésen többi régi ismerõs is pályára lépett. A San Antonióban a hazánkban a Pécs színeiben pattogtató Kelly Mazzante 14 perc alatt 5 pontot szerzett és leszedett 1 lepattanót. A Connecticutnál Kelsey Griffin pedig közel 13 percet kapott és ez idõ alatt 5 pont és 3 lepattanó került a neve mellé.

A játéknap harmadik mérkõzésén a Washington Mystics Matee Ajavon 4 másodperccel a rendes játékidõ vége elõtt szerzett triplájával 60-57-re verte a New York Libert gárdáját. A mérkõzés legjobbja a gyõztes csapatból a 14 pontot és 5 lepattanót szerzõ Nicky Anosike volt. A Washington színeiben pályára lépett Marissa Coleman is, aki 17 percet kapott és ez idõ alatt 3 pontot és 4 lepattanót szorgoskodott össze.

Eredmények

Washington Mystics – New York Liberty 60-57
Los Angeles Sparks – Seattle Storm 71-66
San Antonio Silver Stars – Connecticut Sun 80-56

Hirdetés