Hirdetés
Archivum

Bemutatkozott az új Pécs:

:

Hirdetés

Hétfõn délelõtt sajtótájékoztató keretében bemutatkozott a megfiatalított MiZo Pécs 2010. A pécsi nõi kosárlabdázás történetében akár új fejezet is kezdõdhet, egy fiatalítási koncepcióval és reménybeli pénzügyi konszolidációval.

Kezdjük a legfontosabbal, a Pécs új vezetõedzõje Zseljko Djokics lesz, aki 3 éves szerzõdést írt alá. A 34 esztendõs szerb mester jól ismeri a baranyai állapotokat, 2005-ben érkezett Magyarországra, az elmúlt két szezonban Fûzy Ákos segítõjeként tevékenykedett, elõtte pedig a pécsi utánpótlás csapatoknál bontogatta szárnyait. Djokics már dolgozott Magyarországon vezetõedzõként, a 2005-2006-os évadban a Szeviép-Szeged gárdáját irányította, ekkor magyar bajnoki bronzérmet szerzett. A FIBA instruktori képzésen legmagasabb rendû diplomát szerzõ mester segítõje Imreh Ajtony lesz.

A sajtótájékoztatón kiderült még egy évig biztosan marad a pécsi együttesnél Fegyverneky Zsófia és Turóczi Nikoletta, így a májusi pletykákkal ellentétben nem dõlt össze a világ a kétszeres EuroLiga bronzérmesnél, mindössze Vajda, Balla, Ohlde és Mazzante távozik a magyar bajnoki címvédõtõl.

A maradók mellett két érkezõrõl számolhatunk be. Allie Quigley és Sara Krnjics mellett jövõre Regina Palusna és Kelsey Griffin alkotja majd a Pécs légiós különítményét. A 192cm magas, 21 esztendõs Regina Palusna a szlovák nõi kosárlabdázás legnagyobb reménysége. Az ifjú center 2007-ben az U19-es válogatottban 17 pontot és 12,2 lepattanót átlagolt, míg egy évvel késõbb a Ruzomberokkal az Európa Kupában 18 pont és 10,5 lepattanós átlag került a neve mellé.

Palusna képességeit jól mutatja, hogy a Ros Casares Valencia szerzõdtette, de egy csúnya Achilles sérülés miatt nem léphetett pályára a spanyoloknál. Palusna képességei elvitathatatlanok, nagy kérdés, hogy sérülése után milyen állapotban van. Erre részben választ kaphatunk majd a nyáron, amikor is a szlovák felnõtt válogatottal az Európa Bajnoki selejtezõkön méretteti meg magát.

A másik új szerzemény Kelsey Griffin. A WNBA idei draftján harmadik helyen elkelt 23 éves, 188 cm magas, négyes poszton bevethetõ játékos elsõ európai szezonjára készül. Griffin a tengerentúlon a Connecticut Sun együttesében pattogtat, ahol eddig 8 mérkõzésen lépett pályára. Ezeken átlagban 21 percet kapott és 7,8 pontot, illetve 5 lepattanót átlagolt.

Hirdetés