Hirdetés
Archivum

Bemutatkozott Emilija Podrug a Salamanca színeiben:

:

Hirdetés

A múlt héten szerdán lejátszotta elsõ EuroLiga találkozóját Emilija Podrug a Salamanca színeiben. A MiZo Pécs 2010 együttesénél is megforduló horvát játékos elsõ fellépésekor 15 percet kapott, ez idõ alatt pedig 5 pont került a neve mellé. A hétvégé már nem sikerült ilyen jól sem csapatának, sem Podrugnak. A horvát játékos az Avenida vereségével záruló bajnoki találkozón mindössze 3 percet tölthetett a pályán és ez idõ alatt egy szabálytalanságot követett el.

A Sopronból és a CSZKA Moszkvából ismert Olexandra Gorbunovát váltó Podrug a Tribuna de Salamanca címû lapnak nyilatkozott a hétvégén.

A 2003/2004-es szezonban már játszott Spanyolországban. Milyen emlékei vannak a spanyol bajnokságról?

Már hat éve, hogy a Celta Vigo színeiben játszottam.  Egy kemény, gyors és elsõsorban atletikus, test-test elleni küzdelemre építõ kosárlabdára emlékeszem.

Milyen céljai vannak klubszinten?

A lehetõ legjobb eredményt szeretném elérni a csapattal. A múlt heti kupadöntõt látva kiderült számomra, hogy versenyképesek vagyunk a Valenciával és nagy csatát vívhatunk velük a bajnoki címért, amire esélyesnek tartom a Salamancát. Az EuroLigában, az eddig itt tapasztalat szakmai munka alapján, szerintem meg tudjuk szorongatni az orosz sztárcsapatokat is. Akár a négyes döntõig is eljuthatunk.

Hogy érezte magát elsõ mérkõzésén?

Összességében jól, nagyon fiatal a keret, itt a lányok tényleg játsszák a kosárlabdát. Közönség szórakoztató kosárlabda jellemzi az együttest, így hamar megtaláltam a helyemet.

Amióta megérkezett, többször is elmondta, hogy fizikálisan utol kell érnie önmagát.

Ez így van. Most egy kicsit fáradt, miután távoztam Lengyelországból kihagytam pár napot. Hirtelen jött ez a nagy terhelés, de egy héten belül szerintem elérem a megfelelõ szintet. Egy kicsit még dolgoznom kell rajta.

Hirdetés