Hirdetés
Archivum

Bemutatkozott hazai pályán a Dallas Wings:

:

Hirdetés

Szombatról vasárnapra virradóra három mérkõzést rendeztek a WNBA-ben. Nézzük a játéknap rövid összefoglalóját.

A legnagyobb érdeklõdéssel kísért találkozó a Dallas Wings hazai bemutatkozása volt. Már a szezont felvezetõ hosszabb beharangozónkban is kiemeltük, a ligának rendkívül fontos, hogy ebben a sportgazdasági szempontból kiemelt régióban jól teljesítsen. A közönségen semmi nem múlt, több, mint 7 ezren gyûltek össze az arlingtoni College Park Centerben. A találkozót a WNBA elnök asszonya Lisa Borders a helyszínen tekintette meg, míg a Wings leginkább helyi kötõdésû játékosa Odyssey Sims egy rövid köszöntõt mondott a feldobás elõtt.

A Dallas Wings végül 82-77-re verte a San Antonio Stars-t. A publikum kifejezetten jó meccset láthatott, melyet a hazai csapat összességében végig kézben tartott. A félidõben 42-34-re vezetett a Wings, a harmadik negyedben pedig a lélektani 10 pontot is átlépte a differencia. A záró szakaszban pedig a 17 pontot is elérte a különbség. 71-54 után azonban a Stars még nyílttá tette a végjátékot, másfél perccel a lefújás elõtt 80-77-nél labdájuk volt az egyenlítéshez. Ezzel nem éltek, így végül a Dallas Wings gyõzelemmel debütált. Rendkívül hosszú kihagyás után, a súlyos térdsérülését követõen visszatért Skylar Diggins. Az elsõ mérkõzésén 11 perc alatt 1 büntetõt értékesített a Wings színeiben.

A Washington Mystics hosszabbítás után 84-76-ra gyõzte le a Connecticut Sun-t. A találkozón az utolsó 15 másodpercbe érve 75-74-re vezetett a Sun, de Stephanie Dolson 1.8 másodperccel a rendes játékidõ vége elõtt két büntetõt dobhatott. Ebbõl csak az egyik lett sikeres és így jött a ráadás, melyet a Mystics uralt. A washingtoni siker alkalmával a DVTK-nál egy rövid ideig megforduló Tayler Hill 24 pontot ért el. Ez karriercsúcsnak számít nála.


A mérkõzés Jasmine Thomas-tól egy félpályás triplát hozott, mely ITT tekinthetõ meg.

A nap harmadik mérkõzésén a Los Angeles Sparks folytatta a menetelését, ezúttal a New York Liberty volt az áldozatuk. A 25 pontos Nneka Ogwumike vezérletével 79-72-es gyõzelmet arattak.

Eredmények és statisztikák
Los Angeles Sparks – New York Liberty 79-72
Washington Mystics – Connecticut Sun 84-76
San Antonio Stars – Dallas Wings 77-82

Hirdetés