Hirdetés
Archivum

Bemutatkozott Liz Cambage Las Vegasban:

:

Hirdetés

Egy jó hangulatú, kötetlen hangvételû sajtótájékoztató keretében bemutatkozott Liz Cambage Las Vegasban.

Fotó: reviewjournal.com

Fotó: reviewjournal.com

Kétségtelenül a WNBA holtszezonjának legmegosztóbb játékosmozgása volt, amikor a Dallas Wings együttesétõl a Las Vegas Aces gárdájához került az ausztrálok világklasszis centere Liz Cambage. Az Aces sokat kockáztatott, de ha a számításaik bejönnek, akkor az elmúlt három év 1/1-es Draft választását is felvonultató fiatal keretükkel bajnokesélyesek lehetnek.

Cambage bemutatkozó sajtótájékoztatóját Bill Laimbeer, a klubnál szakmai elnöki pozíciót is betöltõ vezetõedzõ szavai vezették fel. “Elnökként, amint kiderült, hogy Cambage elérhetõvé vált, azonnal szóltam Dan Padover, GM-nek. Las Vegasban vagyunk! Itt mindent nagyban szokás csinálni. Jelen pillanatban pedig nincs nagyobb csúcs, mint az itt mellettem foglaló hölgy. Tökéletes a városunknak és tökéletes a csapatunknak.” – fogalmazott az ismert szakember.

Fotó: reviewjournal.com

Laimbeer és Padover egész tavasszal az üzleten dolgozott. Korábbi elemzésünkben mi is kiemeltük, hogy egy olyan klubnál, amelyik még csak második évét kezdi új székhelyén, egy Cambage kaliberû sztár a közönség építésében, piacszerzésben is kulcsfontosságú lehet. Ugyanakkor a szakmai kérdések sem másodlagosak.

Az ausztrál játékosnak igencsak sajátos stílusa van pályán és azon kívül. Egy megosztó személyiség, így Laimbeer is igen körültekintõ volt. Nem titkolta, hogy mielõtt nyélbe ütötték volna az üzletet, külön-külön hosszasan elbeszélgetett a három sztárjával. Elmondása szerint A’ja Wilson, Kelsey Plum és Kayla McBride is áldását adta Cambage szerzõdtetésére.

Fotó: reviewjournal.com

Fotó: reviewjournal.com

Laimbeer hangsúlyozta, hogy a klubnál megpróbálnak kizárni minden külsõ hangot és nem foglalkoznak azzal, hogy mi jelenik meg a médiában Cambage-rõl. “Hallani sok mindent a játékosokról – különösen Lizrõl. Ilyen szempontból Õ elég kiemelt, de engem ezek a dolgok nem érdekelnek. Én az edzõje akarok lenni. Mint minden játékosomat, õt is szeretném megismerni. Az alapján fogom megítélni, amilyen munkát az edzéseimen végez.” – fogalmazott diplomatikusan a sok nagy csatát megélt szakember, aki kifejtette: õt személy szerint nem zavarja, ha egy játékos nem rejti véka alá véleményét fontos kérdésekben.

“Változik a sport, változnak a sportolók.” – mondta a szakvezetõ, utalva arra is, hogy Cambage nem egyszer nem csak az éppen aktuális munkáltatóit, de a WNBA bérezési rendszerét, átigazolási szabályait is kritizálta különbözõ megnyilvánulásai alkalmával.

Cambage igen sok témát érintett a sajtótájékoztatón. Õszintén beszélt a tulsai idõszak ellentmondásairól. Arról, hogy mennyire nem érezte jól magát a klubnál, mely nem volt hajlandó õt elcserélni és elmondása szerint gátolta minden elõrelépési lehetõségét. Azt is kiemelte, hogy mennyire bántónak találja a médiában róla megjelent alaptalan híreket. Fontosnak tartotta megjegyezni, tisztában van azzal, hogy egy fiatal csapathoz kerül. Tapasztalatával igyekszik majd segíteni társait. Végezetül pedig megtiszteltetésnek nevezte, hogy itt szerepelhet.

Fotó: reviewjournal.com

Fotó: reviewjournal.com

Hirdetés