Hirdetés
Archivum

Bemutatkozott Madridban a 2017-es spanyol válogatott:

:

Hirdetés

Madridban a spanyol Endesa energiaszolgáltó székházában egy sajtóesemény keretében bemutatkozott a 2017-es Európa-bajnokságra készülõ spanyol válogatott.

Fotó: FEB

Fotó: FEB

Az eseményen a teljes spanyol sportvezetés felvonult. Jorge Garbajosa, a Spanyol Kosárlabda Szövetség elnöke mellett a helyi olimpiai bizottság elsõ embere és a spanyol sportéletben vezetõ szerepet betöltõ politikusok is feltûntek a meghívottak között. Természetesen ez a nagy felhajtás nem csak a 2017-es kontinenstornának, hanem már a jövõ évi spanyol rendezésû Világbajnokságnak is szólt.

A rendezvény moderátorai Mónica Marchante és az egykori kiváló játékos Marta Fernández voltak, akik kifejezetten hangulatos beszélgetéseket készítettek a játékosokkal. (Az alábbi linken az 58. pertõl megtekinthetõ a teljes prezentáció.) A spanyolok sorozatban ötödik világversenyen nyerhetnek érmet a nyáron, ami még a rendkívül eredményes ottani sportéletben is egy kiemelkedõ széria. Jorge Garbajosa elmondta, hogy a spanyol szövetség mindent elkövet, hogy ezt a remek teljesítményt hangsúlyozva még tovább népszerûsítse a nõi kosárlabdát.

Laia Palau a spanyolok klasszis irányítója és Lucas Mondelo szövetségi kapitány is végtelenül udvarias nyilatkozatokban mondták el az ilyenkor jól megszokott mondatokat. Elsõsorban a csapategységet emelték ki, méltatták a riválisokat és természetesen reményüket fejezték ki, hogy a torna végéig a „legfényesebb álmokért” versenyben lehetnek.

A spanyol válogatott vasárnaptól San Fernando városában készül. A prezentáción 14 játékos volt jelen a bõ keretbõl, de vasárnap már Leonor Rodríguez és Sancho Lyttle is csatlakozik a társaihoz. Ami új információ érkezett, hogy a szövetség közzétette a felkészülési meccseik immár végleges listáját. Két hazai rendezésû tornája lesz az olimpiai ezüstérmesnek, elõbb Lengyelországgal és Kínával, majd Kanadával és Japánnal mérkõznek. Ezt követõen Belgiumba repülnek, ahol a hazaiakkal lesz két meccsük. A felkészülési találkozóik sorozata pedig Molhouse városában zárul, ahol a házigazda Franciaországgal és Olaszországgal mérkõznek. 

Hirdetés