Hirdetés
Archivum

Bemutatkozott saját közönsége elõtt a Pécs:

:

Hirdetés

Szombaton este saját közönsége elõtt is bemutatkozott a jelentõsen átalakult pécsi együttes. Zseljko Djokics alakulata 97-69 arányban verte a Baját.

Lejátszotta hazai pályán elsõ felkészülési mérkõzését a 2011/2012-es szezon elõtt a Pécs 2010 együttese. Már önmagában ez a mondat is súllyal bír, mivel május közepén még nem lehetett 100%-os bizonyossággal kijelenteni, hogy ez meg fog történni. A pécsiek ellenfele a Baja volt, a két gárda a Sugovica partján csütörtökön már találkozott egymással, akkor kis különbséggel Zseljko Djokics alakulata diadalmaskodott.

Természetesen a felkészülési mérkõzések eredményeibõl semmilyen következtetést nem lehet levonni, ettõl függetlenül érdemes áttekinteni, hogy mi történt ezen az estén. A találkozót egyébként az elõszezonhoz képest szép számú publikum tekintette meg a helyszínen, a lelátón Iványi Dalmát is fel lehetett fedezni, a klub elõzõ tulajdonosainak körében, de egy félidõ erejéig még Rátgéber László is feltûnt a Lauber Dezsõ Városi Sportcsarnok falai között.

Sok pontot hozott az elsõ 10 perc, a hazaiak 24, a vendégek 17 egységig jutottak. A második negyed elején visszavettek a csapatok, 3 és fél perccel a nagyszünet 38-32-es hazai elõnyrõl árulkodott az eredményjelzõ. Ekkor jól jött az idõkérés mindegyik hölgykoszorúnak. Ezt követõen a Pécs fokozta az iramot és az U18-as B-divíziós miskolci EB-n is villogó Szamosi Amadea vezetésével egy 12-2-es roham után már 50-34-es hazai elõnyt jegyezhettünk fel a szünet elõtti utolsó perchez érkezve. A félidei eredmény Sarok triplájával alakult ki, 20 perc után 55-36-ra vezettek a hazaiak.

Ahogy teltek a percek a pécsiek játéka egyre jobban összeállt, miközben a bajaiak szemmel láthatóan elkészültek az erejükkel. A harmadik etap végére 83-52-nél már 30 pont felett járt a differencia. Nem véletlen, hogy a lelátón egyre többször emelkedett tapsra a szurkolók keze. A negyedik etap felénél már 92-57-re is vezetett a Pécs. Az utolsó 5 percben érdemi történést nem jegyezhettünk fel, kicsit lankadt a házigazda figyelme, ezt kihasználva pedig a Baja 97-69-re kozmetikázta az eredményt.

A gyõztes csapatból Sarok Nikolett és Horváth Lilla 18-18 pontig jutott, de a nyáron még a távozás gondolatával kacérkodó Raksányi neve mellé is 17 egység került. A bajaiaknak ezen az estén nem sok babér termett, talán a 15 pontos Szepsi Gina játékát érdemes kiemelni.

Az utolsó percben a lelátón már a Hé fiúk… rigmus is elhangzott és a pécsi lányok egy „A Pécs az Pécs!” csatakiáltással köszöntötték a szurkolóikat, akik bizonyították: a megváltozott a célok ellenére is kitartanak a csapatuk mellett.

Egy mérkõzésbõl még felelõtlenség lenne messzemenõ következtetéseket levonni a jelentõsen átalakult pécsi keretrõl, de az jól látszódik, hogy a Raksányi-Sarok-Horváth trió – a kisebb csapatok ellen biztosan – elõ tud lépni igazi vezérré, míg ebbõl a szempontból az ismét hajmeresztõ hibákat vétõ Regina Palusna okozott kisebb csalódást.

A régi-új ismerõsök Török Szilvia és Pénzes Kinga harcos játékkal rukkoltak elõ, ugyanakkor bõven érzõdött rajtuk a kihagyás. A pécsiek új szerzeményei közül Laczi Edit nem léphetett pályára, míg Sam Quigley-tõl mind fizikai adottságaiban, mind játékban nagyjából azt kapta a publikum, amire a DePaul Egyetemrõl érkezõ beszámolók alapján számítani lehetett. Az ifjú tengerentúli légióssal és az egész pécsi csapattal kapcsolatban érdemben csak az elsõ tétmérkõzések után lehetünk okosabbak.

Eredmény
Pécs 2010 – Bajai NKK 97-69 (24–17, 31–19, 28–16, 14–17)

Hirdetés