Hirdetés
Archivum

Bemutatkoztak a soproni csoportellenfeleink:

:

Hirdetés

Július 7-én kezdõdik Sopronban az U20-as A-divíziós Európa-bajnokság. A magyar válogatott a hétvégén mutatkozott be Szlovéniában felkészülési mérkõzéseken. Természetesen csoportellenfeleink is lejátszották a közelmúltban elsõ találkozóikat. Rövid körkép.

A magyar U20-as válogatott Sopronban a C-csoportban kezdi meg a szereplését az Európa-bajnokságon. Itt Lengyelország, Lettország és Horvátország lesznek az ellenfeleink. A lengyelek május 28-án Zakopanén kezdték meg a felkészülést és az elsõ találkozóikat is itt vívták. Fehéroroszországot látták vendégül, akikkel szemben egy gyõzelem és két vereség lett a mérlegük. Julia Nielacna remeklését hozta a debütálásuk, aki kétszer is elérte legalább a 20 pontot. Ezeket a mérkõzéseket múlt hétvégén bonyolították le, legközelebb pedig június 20-án és 21-én Szlovákia ellen lépnek pályára.

A lettek szintén május 28-án kezdték a közös munkát. Õk elõbb június 11-én és 12-én Oroszországgal vívtak két összecsapást. Az elsõ találkozón 61-51-re maradtak alul, a másodikon pedig 69-45-re. A legjobbjuknak Digna Strautmane bizonyult, aki ennek a generációnak a legismertebb lett játékosa. Az elsõ meccsen 13 pontot, 7 lepattanót jegyzett, a másodikon pedig 10 egységet rögzítettek fel a neve mellé.

Ezt követõen Litvániával is összemérték az erejüket, ekkor 78-68-as vereséget szenvedtek. Az elsõ negyed hajrájától ez a 10 pontos különbség határozta meg a találkozót, egy kiemelkedõ egyéni teljesítményt azonban hangsúlyoznak a helyszíni beszámolók. Strautmane 19 ponttal és 19 lepattanóval dupla-duplát ért el. A lettek legközelebb Fehéroroszországgal találkoznak a felkészülési idõszakban.

A horvátok összetartása június 9-én vette kezdetét Sibenikben. Õk Hollandiával játszottak a hétvégén, a két csapat elsõ összecsapásáról a publikálták statisztikai lapot. A horvátok ezen 69-58-as sikert arattak, mely során Josipa Pavic és Josipa Silov 13-13 pontot ért el. Legközelebb június 22-én és 23-án az általunk kétszer is legyõzött Szlovéniával mérik össze az erejüket a horvátok.

Hirdetés