Hirdetés
Archivum

Bemutatkoztak az EB-selejtezõbeli riválisaink:

:

Hirdetés

A hétvégén nemcsak a magyar válogatott játszotta le elsõ félkészülési mérkõzéseit a nyári Európa-bajnoki selejtezõk elõtt, hanem a csoportunkból Fehéroroszország, Izrael és Ukrajna is. Nézzük, hogy a legnagyobb riválisaink miként szerepeltek.

Fehéroroszország

A fehéroroszok Lettországban léptek pályára és arattak 74-69-es gyõzelmet. A két szakvezetõ megállapodása értelmében a 40 percre még kétszer 5 percet ráhúztak a csapatok, így 50 perc játék után alakult ki a végeredmény. A fehéroroszok összesen 17 játékost próbáltak ki az összecsapáson és a sztárok közül a Fenerbahcéba szerzõdõ Anastasiya Veremeyenka lépett pályára, aki 21 perc alatt 6 pontot és 5 lepattanót jegyzett. A fehéroroszok legeredményesebbjei a 12 pontos Aliaksandra Tarasava és a 11 pontos Katsiaryna Snytsina voltak.

Izrael

Izrael a hétvégén Belgiumban vendégszerepelt, ahol a két nemzet válogatottjai péntektõl vasárnapig három felkészülési mérkõzést játszottak. Az elsõ két találkozón belga siker született, a harmadikon pedig az izraeliek ünnepelhettek gyõzelmet. Az elsõ összecsapáson a belgák 89-67-es sikert arattak. Ekkor az izraeli válogatott 67 pontjából 27-et Shay Doron 10-et pedig az olasz ERG Priolo csapatát erõsítõ Jennifer Fleischer jegyzett.

A második mérkõzésen a hazai alakulat 87-78-ra nyert. Ekkor már jobban tartották magukat az izraeliek köszönhetõen annak, hogy az ezúttal 20 pontig jutó Shay Doron mellett Katia Levitsky 17, Ekaterina Abramzon 16 pontot tett be a közösbe. A harmadik találkozón fordult a kocka, az izraeliek diadalmaskodtak 70-56 arányban. Ekkor Noa Ganor villogott, 21 egységig jutott, mellette Abramzon szerzett 17 és Shay Doron 12 pontot.

Izrael a belgiumi kiruccanás után otthon folytatja a felkészülést és várhatóan a héten csatlakozik be a közös munkába a legnagyobb klasszisuk Liron Cohen. Ami a folytatást illeti, Cohenék Szerbiában szerepelnek egy tornán június 2. és 6. között, ahol a házigazda mellett Románia és Olaszország lesz az ellenfelük.

Ukrajna

Az ukránok Lengyelországban léptek pályára, ahol vasárnap és hétfõn játszottak felkészülési mérkõzéseket. Az elsõ találkozót a 11 pontos Paulina Pawlak által vezetett lengyel gárda 60-52-re nyerte. Ekkor a harmadik negyedben alakult ki nagy különbség a két csapat között. Az ukránok legeredményesebbjei a 12 pontos Olga Maznichenko és a 11 pontos Viktoria Mircheva voltak.

A két gárda második összecsapásán az ukránok 59-47-es gyõzelmet arattak. Ekkor az elsõ negyedet 30-15-re nyerték és ez döntõnek bizonyult. A találkozón az ukránok legeredményesebbje a korosztályos kontinenstornákon villogó – a tavalyi újvidéki U20-as EB-n az All-Star csapatba is beválasztott – 92-es születésû Alina Iagupova volt 12 ponttal. Mellette Kateryna Pilyashenko és Anna Pokoiova jutott 10-10 pontig.

A negyedik ellenfelünk, Portugália felkészülésérõl egyelõre nincsenek információink.

Hirdetés